3 “sites incontournables” als je beter Frans wil leren.

Als je een taaltraject zakelijk Frans volgt dan hoort daar onvermijdelijk wat zelfstudie en oefening bij. Het is nu eenmaal niet mogelijk om alleen met 2 uurtjes taaltraining per week een serieuze sprong voorwaarts te maken in je taalkennis Frans.

Mensen die het tegendeel beweren, maken je alleen maar iets wijs…. Ik hou ervan eerlijk te zijn tegenover mijn klanten. Het kán natuurlijk ook zonder, maar dan is het rendement van je taaltraining navenant.

Er zijn veel mogelijkheden om op een nuttige en efficiënte manier aan zelfstudie te doen, met of zonder taaltraining. Vorige week schotelde ik je een reeks zeer nuttige taalapps voor. Vandaag serveer ik taalsites Frans, onontbeerlijk als je nood hebt aan een boost van je vaardigheden in het Frans.

Er bestaan 3 grote, belangrijke, gevarieerde en nuttige oefensites Frans waar je al een héél eind mee verder kan geraken.L

Vorige week sprak ik over de app, maar er is ook een site met heel wat meer mogelijkheden. Frans leren adhv filmpjes, luisteroefeningen, schrijfoefeningen, quizzen, grammaire, vocabulaire.

TV5 Monde

De thema’s ’apprendre le français’ en ‘jouer avec le français’ zijn de meest interessante. Binnen deze thema’s kan je eerst je niveau kiezen en dan krijg je de gepaste oefeningen aangeboden. (om je niveau te bepalen, zie mijn e-boek voor sites)

Bij ‘découvrir le français’ is “merci professeur” een leuke rubriek : de verklaring van moeilijke woorden.

  • Numéro 2 is RFI.

op RFI savoirs ontdek je de internationale actualiteit via artikels, nieuwsberichten en videoreportages. De rubriek Apprendre le français biedt een waaier aan leerrijke activiteiten:

RFI savoirs
  • Le journal en français facile vind je dagelijks online. Een oefening in luistervaardigheid en begrijpen, met de transcriptie van de tekst. Een aanrader!
  • Les mots de l’actualité: Deze rubriek legt op grappige wijze in 3 minuten woorden uit die regelmatig terugkomen in de actualiteit.

Hier moet je zijn als je van begin tot eind alles wil oefenen en herhalen! Het is wat moeilijker om je weg hierin te vinden en de juiste toepassing voor jouw topic te ontdekken, maar even zoeken loont.

De keuze uit woordenschat, grammatica, oefeningen, theoretische uiteenzettingen, begrijpen, lezen of schrijven is oneindig. Wil je bijvoorbeeld dringend wat hoogstnoodzakelijke woordenschat herhalen vooraleer je een afspraak hebt? Zoek je luisteroefeningen over het thema voeding? Moeten de ‘passé composé’ of de ‘pronoms personnels’ heropgefrist worden?

Theorie herhalen of liever interactieve oefeningen? Hier ben je aan het juiste adres! Van alles wat, voor elk wat wils!

Le point du fle

Kortom, met zelfstudie Frans kan je een hoop taalbrandjes blussen. Het enige wat je nodig hebt is zin in taal, tijd en een koffietje… of 2.

Veel plezier ermee… en laat me weten met welke site je aan de slag gegaan bent!