Dit vertellen mijn klanten

Ik had nooit gedacht dat op die enkele uren tijd zoveel geleerd kon worden

Wat ik vooral overwonnen heb is het DURVEN: durven spreken, durven fouten maken, durven vragen,… Ik voel me sinds de training veel zelfverzekerder en ik ben niet meer bang om fouten te maken. Wat mij het meest positief verrast heeft in de samenwerking met Christine zijn de snelle vorderingen die ik gemaakt heb. Ik had nooit gedacht dat op die enkele uren tijd zoveel geleerd kon worden.Ik ben heel trots op alles wat Christine me heeft bijgeleerd, ik heb hier echt een voldaan gevoel van gekregen. Christine is zo een zachte, lieve vrouw met een engelengeduld waardoor ik héél makkelijk en snel veel dingen heb bijgeleerd. Deze lessen waren de investering van tijd en geld meer dan waard! Het was intensief maar het werpt zijn vruchten af!

Ik kan alleen maar spreken in superlatieven: super, TOPprogramma, leerrijk, zééééér tevreden, mijn verwachtingen zijn overtroffen.

Charissa Roothans,

Management assistant, LASETO N.V.-S.A.

Ik heb heel veel bijgeleerd tijdens het traject. Ik durf nu zonder zenuwen alleen naar een Franstalige klant gaan om technisch advies te geven. Ik kan eindelijk een gesprek voeren in het Frans. Helemaal op mijn gemak!

Ik ging op zoek naar een nieuwe job en merkte dat mijn beperkte kennis van het Frans niet voldeed. Mijn schoolse Frans kon absoluut niet dienen voor goede klantencontacten in de jobs die ik wilde. Om mijn talenkennis Frans voor mijn professionele carrière uit te bouwen, nam ik contact op met Christine. Haar toegankelijkheid, de persoonlijke aanpak en de huiselijke sfeer hebben me positief verrast.

 Christine heeft me duidelijk en realistisch voorgesteld wat ik kon bereiken en verwachten. ‘Zou het niet te moeilijk zijn’, vroeg ik me af. Ten onrechte. Christine reikt leuke tools aan, geeft veel tips en tricks die heel motiverend werken. Zo kreeg ik meer goesting in Frans en liep het steeds vlotter.

 Je moet natuurlijk zelf ook oefenen en tijd investeren in de leerstof.  Dat is belangrijk. De manier van werken maakt dat je constant getriggerd wordt om tussendoor voorbereidingen en oefeningen te maken.

 Zijn mijn verwachtingen ingelost? Zeker. Ik heb heel veel bijgeleerd tijdens het traject. Ik durf nu zonder zenuwen alleen naar een Franstalige klant gaan om technisch advies te geven. Ik kan eindelijk een gesprek voeren in het Frans. Helemaal op mijn gemak!

Mijn zelfvertrouwen in het Frans is een pak gestegen, mijn woordenschat is uitgebreider, en heb letterlijk een fysieke én mentale drempel overschreden. Én ik aanvaard dat ik mág fouten maken.

 Over de aanpak van Christine ben ik héél tevreden. Ik voelde me op mijn gemak bij haar en dat kan alleen maar toegeschreven worden aan het feit dat haar kennis en goesting groot zijn. Een persoonlijke aanpak op een leuke manier met veel variatie. Dat werkt heel goed.

Kortom: Christine als taalcoach Frans is professioneel en toch persoonlijk met veel hartelijkheid. Aan te raden!

Miranda De Gendt,

Accountmanager, SELO Artificial Casings

Over Christine als coach was ik heel tevreden. Ze kan goed inschatten wat een groep nodig heeft en hier de juiste aanpak voor gebruiken. De workshop “Telefoneren in het Frans” is wat mij betreft heel zeker een aanrader: doelgericht en efficiënt.

Toen de mededeling kwam dat er een workshop “Telefoneren in het Frans” zou georganiseerd worden op onze afdeling, vroeg ik me af of ik wel genoeg zou bijleren. Deze twijfel was echter voor niets nodig. Ik heb zeker nieuwe dingen geleerd tijdens de opleiding: het gebruik van diverse standaardregels en -zinnen bij zakelijk Frans, samen met de meest voorkomende woordenschat en zinnen om te telefoneren.

Het inoefenen van de basiskennis (cijfers – spellen van namen en e-mailadressen…) was daarbij ongetwijfeld leerrijk. Ook het voeren van echte (gesimuleerde) telefoonconversaties was heel nuttig. Ik kan het materiaal nu ook regelmatig raadplegen en instuderen.

Over Christine als coach was ik heel tevreden. Ze kan goed inschatten wat een groep nodig heeft en hier de juiste aanpak voor gebruiken. De workshop “Telefoneren in het Frans” is wat mij betreft heel zeker een aanrader: doelgericht en efficiënt.

Daniëlle Jacobsen

Medewerker Boekhouding, SODIWE, Workshop “Telefoneren in het Frans”

Ik zou de workshop telefoneren zeker aanraden als je je spreekangst aan de telefoon in het Frans wil overwinnen.

“De collega’s van de dienst kampten met angst en een gebrek aan vertrouwen en durf om de telefoon op te nemen als er een Franstalige klant aan de lijn was. Ze vermeden het en hielden de boot af. Nadat we een opleiding op maat bij Christine volgden is er nu veel meer vertrouwen in de groep. We hebben een vaste leidraad met correcte zinnen. Een cheatsheet ligt op het bureau voor in nood.

 Ik zou de workshop telefoneren zeker aanraden als je je spreekangst aan de telefoon in het Frans wil overwinnen.

LV

Mechelen, SODIWE, Workshop “Telefoneren in het Frans”

De aanpak van Christine is speelser, gevarieerder dan op school, ze heeft genoeg materiaal om de lessen interessant te maken, het uurtje is zo om.

“Vooraleer ik aan de lessen begon had Ik vooral problemen met grammatica, spreken en begrijpen. Ik was reeds lang op zoek naar een taalcoach en heb niet getwijfeld om me in te schrijven! Christine heeft me heel veel nieuwe dingen geleerd: spreken en verbeterd worden gaven me meer zekerheid en meer durf. Een privé les als begin is fantastisch, er is een persoonlijk contact, je leert communiceren, converseren, luisteren, begrijpen, antwoorden. De aanpak van Christine is speelser, gevarieerder dan op school, ze heeft genoeg materiaal om de lessen interessant te maken, het uurtje is zo om.

Ik zou de lessen zeker aanraden, zelfs onze Ambassadeur leert Frans tijdens zijn ambtstermijn in België. Voor mij, als anderstalige betekent kiezen voor deze lessen een verrijking in de Franse taal en cultuur, met als doel een persoonlijke groei.”

Helena Yudhira-Samiadjie

Golden Flower Tai Chi instructeur

En inderdaad, mijn verwachtingen zijn helemaal uitgekomen, ik heb nl. leren correct Frans spreken.

“Ik had moeite met allerlei sociale situaties in het Frans, meer bepaald informatie vragen en over smaken en voorkeuren praten. Ik had dus geen twjfels om me in te schrijven voor de workshop.. Ik was er zeker van dat ik veel zou bijleren.

En inderdaad, mijn verwachtingen zijn helemaal uitgekomen, ik heb nl.leren correct Frans spreken. Alle situaties kwamen aan bod adhv spelletjes (kaarten, zinnetjes, video enz.). Ik zou dus zonder twijfel de workshop aanraden als je op een vlotte manier wil leren spreken.”

Helena Yudhira-Samiadjie

Golden Flower Tai Chi instructeur, over de workshop “Vlotte sociale relaties in het Frans"

Christine  heeft een bijzondere manier van lesgeven waarbij ze het ludieke en het kennis doorgeven combineert met voldoende afwisseling. Op die manier daagt ze je uit om buiten je comfortzone te treden zonder dat je het zelf doorhebt.

“In mijn job had ik het vooral moeilijk om vlot te spreken bij het telefoneren. Door gebrek aan oefening kon ik mezelf ook niet verbeteren. Ik heb dus niet getwijfeld om mij in te schrijven voor een traject bij Christine.  Zo heb ik nieuwe woordenschat geleerd om moeiteloos een telefoongesprek te voeren. Christine heeft me ook heel wat woorden en uitdrukkingen, die ik in de loop der jaren verkeerd gebruikte, correct leren toepassen. Daarbij heeft mijn kennis van de grammaire ook een grondige update gekregen. Mijn doelstellingen zijn bijgevolg in zeer grote mate gerealiseerd: ik heb meer zelfvertrouwen en een rijkere woordenschat om het gesprek aan te gaan.

Over de aanpak van Christine ben ik heel tevreden: een zeer krachtige manier van leren op regelmatige basis.

Christine  heeft een bijzondere manier van lesgeven waarbij ze het ludieke en het kennis doorgeven combineert met voldoende afwisseling. Op die manier daagt ze je uit om buiten je comfortzone te treden zonder dat je het zelf doorhebt.

Ik zou het programma zeker aanraden, wat ik trouwens al gedaan heb 😉 “

Margit Kleuskens

Executive Management Assistant, BOERENBOND

Na enkele sessies begon mijn omgeving te merken dat mijn woordenschat rijker werd en dat ik minder moest nadenken zodat mijn gesprekken in het Frans vlotter liepen. Dit gaf me extra motivatie…

“Tijdens Franstalige opdrachten voor het werk had ik soms het gevoel niet de passende woorden en formuleringen te kennen  zoals dat de gewoonte is in de Franstalige cultuur.  Daardoor kwam ik vaak te direct over en voelden mijn gesprekspartners zich soms beledigd.

Ik vond het ook wenselijk om feedback te krijgen en gecorrigeerd te worden bij het maken van fouten. Bovendien had ik graag een naslag werk gehad  om snel informatie te kunnen opzoeken.

Ik heb dan ook niet getwijfeld om me in te schrijven voor een traject bij Christine. Een langlopend traject is veel effectiever dan een taalbad, omdat je de tijd krijgt om al het materiaal te verwerken en in kleine stapjes toe te passen.  Zo kan je het beter integreren en blijft het langer hangen. Na enkele sessies begon mijn omgeving te merken dat mijn woordenschat rijker werd en dat ik minder moest nadenken zodat mijn gesprekken in het Frans vlotter liepen. Dit gaf me extra motivatie om genoeg tijd te blijven uittrekken voor de nodige zelfstudie.  

Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd tijdens het traject: sleutelzinnen voor standaardsituaties die ik onmiddellijk in de praktijk kon toepassen,  makkelijker praten, minder naar mijn woorden moeten zoeken, sneller de juiste werkwoordsvormen vinden, veel voorkomende fouten vermijden waar ik me niet van bewust was, en het beter begrijpen van mijn gesprekspartners. Bovendien beschik ik nu over  een naslagwerk dat ik regelmatig ter hand neem.

Christine is een heel deskundige coach met grote toewijding aan haar opdracht. Ze heeft veel aandacht voor de noden en interesses van de coachee. Ook over het lesmateriaal ben ik zeer tevreden: zowel de documenten als de leerplatformen zijn zodanig ingericht dat ze je blijven motiveren én je vooruitgang aantonen en bijhouden. Ik zou het traject zeker aanraden omdat het gewoon goed is. Het is de investering van tijd en middelen absoluut waard!

J.D.B.

Internal auditor, SEA-INVEST

Vooraf twijfelde ik of het traject wel iets zou opleveren, maar het liep echt heel goed!

“Mijn spreekvaardigheid is bij Christine absoluut vooruit gegaan. Vooraf twijfelde ik of het traject wel iets zou opleveren, maar het liep echt heel goed! Ik was ook heel tevreden over de aanpak en over Christine als coach! Ze is streng maar rechtvaardig. Ik zou het programma bij Christine zeker aanraden!”

Hanne Michiels

Functional Analyst, ANHEUSER-BUSCH INBEV

Wat ik in mezelf vooral overwonnen heb is mijn drempelvrees.

“Wat ik in mezelf vooral overwonnen heb is mijn drempelvrees. Door het gewoon te doen. Het allerleukst aan wat ik heb bereikt? Dat zijn de vele handige sleutelzinnen en de interessante typische Franse zinnen en woorden die ik heb geleerd. Christine als coach is gedreven en enthousiast. Het verschil met andere cursussen is de persoonlijke aanpak hier, en het interessante lessenpakket, heel toegepast op het zakenleven. Zeker aan te raden.”

Elke G.

Ingenieur-architect

Ik ben nu veel zelfzekerder en durf eindelijk iemand aanspreken. Daar ben ik het meeste trots op.

“Ik ben nu veel zelfzekerder en durf eindelijk iemand aanspreken. Daar ben ik het meeste trots op. Dit had ik voor het traject nooit durven denken. Ook al ken je niet alle vocabulaire, dat is niet nodig om een gesprek te kunnen volgen. Dit wist ik voordien niet. Ik heb voor dit programma gekozen omwille van de expertise van Christine. Ze is top: enthousiast, vriendelijk, begripvol en heel deskundig. Een zeer professionele aanpak in een ontspannen en rustige omgeving. Het is opmerkelijk hoe op korte termijn zo een vooruitgang wordt geboekt. Dank je wel Christine!”

Inge Huygens

Administratief medewerker, N-Building

Christine Thoné
Seftingstraat 3, 3210 Linden
gsm: 0473 51 88 92
christine@taalcoachfrans.be

Erkend dienstverlener

Registratienummer: DV.O236655