Klanten vertellen

Hoe klanten mijn premium taalcursus Frans ervaren

Heel wat andere CEO’s, leiders en ondernemers gingen je voor. Ze kozen voor mijn intensieve premium taalcursus Frans omwille van mijn persoonlijke begeleiding en niet-schoolse aanpak volledig op maat. Ze willen op korte termijn vooruitgang boeken en geen tijd verspillen met leerstof die niet voor hen van toepassing is.

Benieuwd naar hun ervaringen?

“Een minimum aan input en een maximum aan output.”

“Ik klopte aan bij Christine omdat er wat sleet was gekomen op mijn kennis van het Frans, waardoor ik me onzeker voelde. Ik drukte me te vaak in het Engels uit of liet het woord aan iemand anders. Het aanbod van Christine beantwoordde perfect aan mijn behoefte om volledig op maat samen te werken. Ik voelde meteen dat ik niet alleen in het Frans maar ook als mens zou groeien. En ik werd niet teleurgesteld.

De grootste doorbraak was het inzicht dat ik gewoon ‘Eva’ mocht zijn en dat fouten maken hoort bij het leren. Dat perfectionisme loslaten betekende een boost voor mijn zelfvertrouwen. Franstaligen appreciëren het ook enorm, wanneer je gewoon je schroom opzij zet en begint te praten. Ik onderhandel ondertussen met buitenlandse partners, ga in dialoog met Franstalige politici en handelsorganisaties en ik geef ook media interviews. Dat alles was voor dit traject volledig ondenkbaar.

Het mooiste van al? We bereikten dit resultaat met een minimum aan input en een maximum aan output. Dat komt omdat Christine zo begripvol, warmhartig en ontzettend flexibel is in het opbouwen van het programma en het format van uitwisselen. Ze heeft de bijzondere gave om mensen zich zo veilig te laten voelen dat ze helemaal authentiek durven zijn.

Met Christine als sparringpartner kon ik ook oefenen met conversaties die de verbindingen met de mensen om me heen verdiepten. Ik kan nu zelf een gesprek op gang houden in plaats van enkel wat onwennigheden uit te wisselen.

Christine daagde me uit om stil te staan bij waar ik sta, hoe ik in dit alles functioneer en hoe ik gezond kan blijven functioneren. In dat opzicht waren onze sessies een onverwachte vorm van life coaching die een enorm grote impact op me heeft. Erg dankbaar voor deze samenwerking!”

Eva Faict, Country Manager Belgium and Senior Manager France Consumer, Amazon

“Christine weet je net te raken daar waar je het nodig hebt ”

“In mijn rol als advocaat zijn taal, spontaniteit en oprechtheid om emotie en gevoel over te brengen heel belangrijk. Dat zijn dingen die je niet kan geven als je de taal niet machtig bent. Ik kón dus niet anders dan het aanpakken toen ik pure paniek voelde bij een nieuwe grote Franstalige client.

Van bij ons eerste gesprek voelde ik meteen een klik met Christine en de één op één setting sprak me ontzettend aan.

Gaandeweg kreeg ik door waarom ze zichzelf een taal’coach’ noemt. Ik dacht er met woordenschat en grammatica te geraken. Maar er is meer nodig. Niet alleen voor de taal maar vooral ook om uit te zoeken wat me blokkeerde en de belemmering aan te pakken. Ik was me er niet eens van bewust dat ik die coaching nodig had, Dankzij de aanpak van die kernblokkade voelde ik me na één sessie al meer ontspannen en moediger om in het Frans spreken, tot ik zelfs op het einde van het traject niet meer hoefde te vertalen in mijn hoofd.

Christine hield in onze sessies rekening met de onderwerpen die ik wilde behandelen. Het fijne was dat we steeds zaken oefenden die ik meteen kon implementeren.
Ik voer nu spontane informele gesprekken, geef presentaties, neem deel aan een vergadering en telefoneer. Ik voel me comfortabel en vol vertrouwen om te praten en te durven fouten maken.

Christine heeft het talent om je zo veilig te laten voelen dat je je kwetsbaar durft op te stellen.  Ze gaf mij het gevoel dat ik er toe doe, is vriendelijk en oprecht. Tegelijk bewaakt ze de nodige strengheid door het engagement dat ze van mij verwachtte. Ze gaf me net het doorzettingsvermogen dat ik nodig had om tot resultaat te komen.
Christine weet je net te raken daar waar je het nodig hebt, onopvallend en spontaan, zonder dat je het doorhebt.  Dit aspect heeft me de grootste sprong vooruit doen maken.

Dat het zo diep en rijk zou worden, had ik nooit verwacht.”

Zeynep Berktas, Advocaat

“Dit programma heeft mijn verwachting overtroffen.”

Midden in een zakelijke overname in Frankrijk besloot ik mijn spreekangst in de ogen te kijken en voor een intensieve en persoonlijke taalcursus Frans te gaan. Ik koos voor de 1:1 taalcoaching. Tijdens ons kennismakingsgesprek kwam Christine net zo authentiek en gedreven over als haar website aangaf. Dat gaf mij onmiddellijk het vertrouwen om met haar in zee te gaan. De sessies werden gevuld met wat letterlijk op mijn agenda stond. Hierdoor voelde ik direct resultaat in de praktijk.

Dankzij de veilige omgeving waarin ik fouten mocht maken, groeide mijn zelfvertrouwen. Met haar communicatie-advies en kennis over verbindend communiceren overtrof Christine mijn verwachtingen.
Met de hulp van Christine is de overname een stuk makkelijker verlopen. Zo hebben we o.a. de presentatie voor de bankonderhandelingen zowel taalkundig als inhoudelijk nauwkeurig samen voorbereid.

Dat had ik anders nooit alleen durven doen, laat staan in het Frans. Ik neem nu ook zonder schroom de telefoon op en de relaties met mijn Franstalige collega’s zijn een stuk hechter. Ik trek me nauwelijks nog iets aan van mogelijke fouten. Wie had ooit gedacht dat ik het leuk zou vinden om Franse podcasts of tv programma’s te volgen en om Frans te spreken!

Dankzij deze executive taalcoaching is ook mijn stressniveau gedaald. Ik kan mij terug focussen op het ondernemen zelf, omdat ik niet langer onzeker ben over mijn Frans. De unieke combinatie van sessies, huiswerk en tips, maakt dat dit programma met slechts 12 uur coaching – waarover ik eerlijk gezegd eerst een beetje sceptisch was – een enorme impact heeft gehad op waar ik nu sta.

Johan, CEO

“De aanpak van Christine gaat veel verder dan enkel taalcoaching.”

Durven Frans spreken en fouten maken in mijn rol als leider, was voor mij een grote uitdaging. Dit wilde ik overwinnen door vlot te leren spreken. De brede professionele achtergrond van Christine en de persoonlijke aanpak volledig op maat gaven me vertrouwen om voor deze taalcursus Frans te kiezen.

Bij haar voelde ik me voldoende comfortabel om Frans te kunnen praten. Ik mocht fouten maken en me kwetsbaar opstellen, en dat heeft voor mij het grote verschil gemaakt.

In die sfeer heb ik geleerd onderhandelingen met vakbonden te voeren en een vergadering te leiden. Ook het toelichten van financiële resultaten en het geven van een presentatie heb ik nu onder de knie, waarbij we zowel aan de woordenschat als aan de opbouw hebben gewerkt. Met deze aanpak heb ik als voorzitter van de Raad van bestuur de vergadering voor het eerst in het Frans kunnen houden. De collega’s appreciëren dat erg en merken mijn evolutie op.

Dankzij het buddysysteem in het programma kon ik ook verder oefenen op het converseren in het Frans.

Door deze unieke taalcoaching Frans heb ik mezelf beter leren kennen. Dat had ik nooit verwacht. Door de permanente opvolging heb ik nu mijn planning beter op orde. Maar het mooiste is ook dat ik mijn perfectionisme heb durven loslaten. Ook buiten de Franse les. Zelfs mijn man heeft het opgemerkt. 😉

Hanne, CEO en Voorzitter Raad van Bestuur

“Dankzij de speelsheid en fun maakte ik de grootste sprong voorwaarts.”

Het voelde gewoon alsof alles klopte toen ik Christine tijdens het intakegesprek met enthousiasme en passie hoorde spreken over haar speelse aanpak met de focus op praten. Ik voelde meteen dat ze de juiste persoon was om mijn weerstand en aversie voor Frans uit mijn schooltijd te helpen loslaten. Ik wist meteen: dit wordt geen doorsnee taalcursus Frans.

Christine zag direct wat ik nodig had. Ze zocht materiaal en manieren die het beste bij mij pasten. Haar praktische, laagdrempelige aanpak, van nuttige woordenschat tot muziek deed me al snel voelen dat het spelend leren werkt voor mij. Dankzij die fun maakte ik de grootste sprong voorwaarts.

Ik heb mijn Franstalige basis nu terug onder de knie en raak beter uit mijn woorden. Dat maakt me zelfzeker waardoor ik nu bewust wat trager spreek. In plaats van mij weg te steken ga ik de uitdaging aan en voel me veel minder ongemakkelijk. Ik blijf in het Frans praten en schakel niet meer over op Engels. Onlangs hoorde ik in een songtekst van Jacques Brel pure poëzie, dat had ik vroeger niet eens door.

Ik heb Christine ervaren als iemand met veel warmte en kennis, luisterend, streng, maar rechtvaardig, zachtjes duwend, vaak zonder dat ik het besefte. Dit boeiende totaalpakket maakte me een stuk sterker, als persoon en als leider.

Katrien Vermeire, Managing director John & Jane

“Een schot in de roos!”

Om beter te verbinden met mijn Franstalige leden wilde ik leren denken in het Frans. Christines persoonlijke aanpak sprak me erg aan, nadat ik op mijn honger bleef zitten bij eerdere bijlessen en klassikale taalcursussen.

Een schot in de roos: al mijn verwachtingen zijn ingevuld. Ik kon mijn woordenschat en grammaticakennis verfijnen op een speelse manier. De manier waarop Christine doorvroeg en mij liet nadenken was erg interessant. Ze volgt de zaken zeer goed op en was de stok achter de deur die ik nodig had. Ze leerde me ook om vergaderingen op een gestructureerde manier voor te bereiden en te leiden. Een echte eye-opener voor mij.

Ik neem nu gemakkelijker de telefoon om iemand op te bellen voor een persoonlijk gesprek. Ik heb een betere band met mijn leden doordat ik meer aandacht heb voor het menselijke aspect. Mijn schroom om delicate zaken te bespreken is weggevallen.

Christine is aangenaam, professioneel, to the point en vooral heel waardevol. Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf en vul mijn rol als leider in met veel meer kwaliteit.

Diane De Winter, Directeur Belgische beroepsvereniging van Orthopedisch Technologen

“Het persoonlijke doorgedreven maatwerk en meedenken vond ik het allerbeste aan het programma.”

Toen ik aangesteld werd als CEO wist ik dat er geen weg meer terug was: tweetaligheid is een must in mijn job. Daarvoor had ik meer kennis, en vooral meer durf en zelfvertrouwen in het Frans nodig. Tijd dus voor een intensieve taalcursus Frans.

Ik durf nu praten over ‘koetjes en kalfjes’, spreken in het openbaar, ik zit vergaderingen voor en doe presentaties in het Frans, en dit praktisch zonder nadenken. Daardoor heb ik de sympathie van het personeel gewonnen, wat voor mij erg belangrijk was.

Het mooiste compliment is dat de mensen die weten vanwaar ik kom, zien dat ik vooruitga. Christine heeft interesse in wie je bent en wat je doet. Ze straalt rust en geduld uit, is begripvol, en inspirerend.

Haar unieke aanpak om telkens te blijven zoeken naar hoe het anders kan, zorgt er gewoon voor dat je goesting hebt om telkens weer verder te gaan.

Hugo Hamers, CEO van een Carrosseriegroep

“Ik ben er niet alleen professioneel op vooruit gegaan, ik ben ook mentaal sterker geworden en heb meer zelfinzicht gekregen door de coaching.”

Schoolse omgevingen matchen niet met mijn leerstijl. Ik had iets anders nodig dan een klassieke taalcursus Frans. Het aanbod van Christine was mij op het lijf geschreven.

Direct legde ze de vinger op mijn struikelblokken, en daarmee kon ik gericht beginnen oefenen. Zo kreeg ik meer inzicht in de juiste grammaticale structuren en een ruimere woordenschat. Ik pas dit nu moeiteloos dageljiks toe. Mijn Frans is ontzettend geëvolueerd: ik gebruik betere zinsconstructies en mooiere volzinnen, ik praat vlotter. Daardoor ben ik veel zelfverzekerder en durf ik nu ook telefoneren, presenteren en verkopen in het Frans.

Ik houd me niet meer op de achtergrond, en krijg veel positieve reacties over mijn evolutie! Ik ben er niet alleen professioneel op vooruit gegaan, ik ben ook mentaal sterker geworden en heb meer zelfinzicht gekregen door de coaching.

De aanpak is zó persoonlijk, intens, gestructureerd en op maat, ongelooflijk hoe Christine de lessen afstemde op mijn noden. Ik voelde me helemaal op mijn gemak bij haar, ze is heel vlot, empatisch, opgewekt en toegewijd. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Dat maakte dat het interessant bleef tot het einde toe.

Caroline De Cuyper, Founder en interior designer CDC Design

“Dankzij het duwtje van Christine heb ik me gesmeten waardoor ik nu vlot en vol zelfvertrouwen vergaderingen leid in het Frans. Het is dat vertrouwen dat het verschil maakt.”

Na de eerste sessie al was ik overtuigd van de waarde. De lessen voelen zo naturel aan, ze imiteren de realiteit op zulke manier dat ze een geweldige meerwaarde zijn.

Ik heb nu een bredere Franstalige basis en een ruimer referentiekader in woordenschat en grammatica. Ik maak niet meer dezelfde fouten, ik absorbeer de taal sneller als ik iets lees of hoor omdat ik de structuur erachter begrijp. Ik spreek vlotter omdat ik gewoon meer bagage heb.

Dankzij het duwtje van Christine heb ik me gesmeten waardoor ik nu vlot en vol zelfvertrouwen vergaderingen leid in het Frans. Het is dat vertrouwen dat het verschil maakt. De rechttoe rechtaan aanpak van Christine werkt inspirerend en haar passie voor de taal is aanstekelijk. De manier van leren die ze aanreikt is laagdrempelig.Ik geloof er zodanig in dat ik met haar in een vervolgtraject aan de slag ben gegaan.

Alain, Advocaat, Founder Boutique Corporate & Financial Law Firm

“Verrassend leuk en afwisselend, waardoor ik nu zelfs denk in het Frans.”

Na heel lang het Frans niet meer professioneel gebruikt te hebben, was ik erg onzeker geworden. Dat speelde me parten in vergaderingen of belemmerde me in informele contacten

Het persoonlijke gesprek met Christine trok me over de streep. Ik besefte ook dat het vooral van mezelf zou afhangen, wat ik ermee doe en hoeveel tijd ik erin steek.

De grote afwisseling in het programma maakte het voor mij heel leuk. Daardoor voelde ik me comfortabel om te durven spreken. Door de constante correctie konden we gericht aan mijn fouten werken. Ook het materiaal dat Christine gebruikt, werkt heel goed en is heel erg overzichtelijk. Sommige onderdelen waren voor mij zo verrassend van insteek dat ze me leerden denken in het Frans tijdens gesprekken.

Ik heb Christine ervaren als opbouwend, persoonlijk en kwaliteitsvol. Nu ik de gedegenheid van dit aanbod ervaren heb, zie ik zelfs mogelijkheden voor andere leden van onze organisatie. Het was de investering absoluut waard.

Els – Raad van Bestuur van een Frans bedrijf

“Een minimum aan input en een maximum aan output.”

“Ik klopte aan bij Christine omdat er wat sleet was gekomen op mijn kennis van het Frans, waardoor ik me onzeker voelde. Ik drukte me te vaak in het Engels uit of liet het woord aan iemand anders. Het aanbod van Christine beantwoordde perfect aan mijn behoefte om volledig op maat samen te werken. Ik voelde meteen dat ik niet alleen in het Frans maar ook als mens zou groeien. En ik werd niet teleurgesteld.

De grootste doorbraak was het inzicht dat ik gewoon ‘Eva’ mocht zijn en dat fouten maken hoort bij het leren. Dat perfectionisme loslaten betekende een boost voor mijn zelfvertrouwen. Franstaligen appreciëren het ook enorm, wanneer je gewoon je schroom opzij zet en begint te praten. Ik onderhandel ondertussen met buitenlandse partners, ga in dialoog met Franstalige politici en handelsorganisaties en ik geef ook media interviews. Dat alles was voor dit traject volledig ondenkbaar.

Het mooiste van al? We bereikten dit resultaat met een minimum aan input en een maximum aan output. Dat komt omdat Christine zo begripvol, warmhartig en ontzettend flexibel is in het opbouwen van het programma en het format van uitwisselen. Ze heeft de bijzondere gave om mensen zich zo veilig te laten voelen dat ze helemaal authentiek durven zijn.

Met Christine als sparringpartner kon ik ook oefenen met conversaties die de verbindingen met de mensen om me heen verdiepten. Ik kan nu zelf een gesprek op gang houden in plaats van enkel wat onwennigheden uit te wisselen.

Christine daagde me uit om stil te staan bij waar ik sta, hoe ik in dit alles functioneer en hoe ik gezond kan blijven functioneren. In dat opzicht waren onze sessies een onverwachte vorm van life coaching die een enorm grote impact op me heeft. Erg dankbaar voor deze samenwerking!”

Eva Faict, Country Manager Belgium and Senior Manager France Consumer, Amazon

“Christine weet je net te raken daar waar je het nodig hebt ”

“In mijn rol als advocaat zijn taal, spontaniteit en oprechtheid om emotie en gevoel over te brengen heel belangrijk. Dat zijn dingen die je niet kan geven als je de taal niet machtig bent. Ik kón dus niet anders dan het aanpakken toen ik pure paniek voelde bij een nieuwe grote Franstalige client.

Van bij ons eerste gesprek voelde ik meteen een klik met Christine en de één op één setting sprak me ontzettend aan.

Gaandeweg kreeg ik door waarom ze zichzelf een taal’coach’ noemt. Ik dacht er met woordenschat en grammatica te geraken. Maar er is meer nodig. Niet alleen voor de taal maar vooral ook om uit te zoeken wat me blokkeerde en de belemmering aan te pakken. Ik was me er niet eens van bewust dat ik die coaching nodig had, Dankzij de aanpak van die kernblokkade voelde ik me na één sessie al meer ontspannen en moediger om in het Frans spreken, tot ik zelfs op het einde van het traject niet meer hoefde te vertalen in mijn hoofd.

Christine hield in onze sessies rekening met de onderwerpen die ik wilde behandelen. Het fijne was dat we steeds zaken oefenden die ik meteen kon implementeren.
Ik voer nu spontane informele gesprekken, geef presentaties, neem deel aan een vergadering en telefoneer. Ik voel me comfortabel en vol vertrouwen om te praten en te durven fouten maken.

Christine heeft het talent om je zo veilig te laten voelen dat je je kwetsbaar durft op te stellen.  Ze gaf mij het gevoel dat ik er toe doe, is vriendelijk en oprecht. Tegelijk bewaakt ze de nodige strengheid door het engagement dat ze van mij verwachtte. Ze gaf me net het doorzettingsvermogen dat ik nodig had om tot resultaat te komen.
Christine weet je net te raken daar waar je het nodig hebt, onopvallend en spontaan, zonder dat je het doorhebt.  Dit aspect heeft me de grootste sprong vooruit doen maken.

Dat het zo diep en rijk zou worden, had ik nooit verwacht.”

Zeynep Berktas, Advocaat

“Dit programma heeft mijn verwachting overtroffen.”

Midden in een zakelijke overname in Frankrijk besloot ik mijn spreekangst in de ogen te kijken en voor een intensieve en persoonlijke taalcursus Frans te gaan. Ik koos voor de 1:1 taalcoaching. Tijdens ons kennismakingsgesprek kwam Christine net zo authentiek en gedreven over als haar website aangaf. Dat gaf mij onmiddellijk het vertrouwen om met haar in zee te gaan. De sessies werden gevuld met wat letterlijk op mijn agenda stond. Hierdoor voelde ik direct resultaat in de praktijk.

Dankzij de veilige omgeving waarin ik fouten mocht maken, groeide mijn zelfvertrouwen. Met haar communicatie-advies en kennis over verbindend communiceren overtrof Christine mijn verwachtingen.
Met de hulp van Christine is de overname een stuk makkelijker verlopen. Zo hebben we o.a. de presentatie voor de bankonderhandelingen zowel taalkundig als inhoudelijk nauwkeurig samen voorbereid.

Dat had ik anders nooit alleen durven doen, laat staan in het Frans. Ik neem nu ook zonder schroom de telefoon op en de relaties met mijn Franstalige collega’s zijn een stuk hechter. Ik trek me nauwelijks nog iets aan van mogelijke fouten. Wie had ooit gedacht dat ik het leuk zou vinden om Franse podcasts of tv programma’s te volgen en om Frans te spreken!

Dankzij deze executive taalcoaching is ook mijn stressniveau gedaald. Ik kan mij terug focussen op het ondernemen zelf, omdat ik niet langer onzeker ben over mijn Frans. De unieke combinatie van sessies, huiswerk en tips, maakt dat dit programma met slechts 12 uur coaching – waarover ik eerlijk gezegd eerst een beetje sceptisch was – een enorme impact heeft gehad op waar ik nu sta.

Johan, CEO

“De aanpak van Christine gaat veel verder dan enkel taalcoaching.”

Durven Frans spreken en fouten maken in mijn rol als leider, was voor mij een grote uitdaging. Dit wilde ik overwinnen door vlot te leren spreken. De brede professionele achtergrond van Christine en de persoonlijke aanpak volledig op maat gaven me vertrouwen om voor deze taalcursus Frans te kiezen.

Bij haar voelde ik me voldoende comfortabel om Frans te kunnen praten. Ik mocht fouten maken en me kwetsbaar opstellen, en dat heeft voor mij het grote verschil gemaakt.

In die sfeer heb ik geleerd onderhandelingen met vakbonden te voeren en een vergadering te leiden. Ook het toelichten van financiële resultaten en het geven van een presentatie heb ik nu onder de knie, waarbij we zowel aan de woordenschat als aan de opbouw hebben gewerkt. Met deze aanpak heb ik als voorzitter van de Raad van bestuur de vergadering voor het eerst in het Frans kunnen houden. De collega’s appreciëren dat erg en merken mijn evolutie op.

Dankzij het buddysysteem in het programma kon ik ook verder oefenen op het converseren in het Frans.

Door deze unieke taalcoaching Frans heb ik mezelf beter leren kennen. Dat had ik nooit verwacht. Door de permanente opvolging heb ik nu mijn planning beter op orde. Maar het mooiste is ook dat ik mijn perfectionisme heb durven loslaten. Ook buiten de Franse les. Zelfs mijn man heeft het opgemerkt. 😉

Hanne, CEO en Voorzitter Raad van Bestuur

“Dankzij de speelsheid en fun maakte ik de grootste sprong voorwaarts.”

Het voelde gewoon alsof alles klopte toen ik Christine tijdens het intakegesprek met enthousiasme en passie hoorde spreken over haar speelse aanpak met de focus op praten. Ik voelde meteen dat ze de juiste persoon was om mijn weerstand en aversie voor Frans uit mijn schooltijd te helpen loslaten. Ik wist meteen: dit wordt geen doorsnee taalcursus Frans.

Christine zag direct wat ik nodig had. Ze zocht materiaal en manieren die het beste bij mij pasten. Haar praktische, laagdrempelige aanpak, van nuttige woordenschat tot muziek deed me al snel voelen dat het spelend leren werkt voor mij. Dankzij die fun maakte ik de grootste sprong voorwaarts.

Ik heb mijn Franstalige basis nu terug onder de knie en raak beter uit mijn woorden. Dat maakt me zelfzeker waardoor ik nu bewust wat trager spreek. In plaats van mij weg te steken ga ik de uitdaging aan en voel me veel minder ongemakkelijk. Ik blijf in het Frans praten en schakel niet meer over op Engels. Onlangs hoorde ik in een songtekst van Jacques Brel pure poëzie, dat had ik vroeger niet eens door.

Ik heb Christine ervaren als iemand met veel warmte en kennis, luisterend, streng, maar rechtvaardig, zachtjes duwend, vaak zonder dat ik het besefte. Dit boeiende totaalpakket maakte me een stuk sterker, als persoon en als leider.

Katrien Vermeire, Managing director John & Jane

“Een schot in de roos!”

Om beter te verbinden met mijn Franstalige leden wilde ik leren denken in het Frans. Christines persoonlijke aanpak sprak me erg aan, nadat ik op mijn honger bleef zitten bij eerdere bijlessen en klassikale taalcursussen.

Een schot in de roos: al mijn verwachtingen zijn ingevuld. Ik kon mijn woordenschat en grammaticakennis verfijnen op een speelse manier. De manier waarop Christine doorvroeg en mij liet nadenken was erg interessant. Ze volgt de zaken zeer goed op en was de stok achter de deur die ik nodig had. Ze leerde me ook om vergaderingen op een gestructureerde manier voor te bereiden en te leiden. Een echte eye-opener voor mij.

Ik neem nu gemakkelijker de telefoon om iemand op te bellen voor een persoonlijk gesprek. Ik heb een betere band met mijn leden doordat ik meer aandacht heb voor het menselijke aspect. Mijn schroom om delicate zaken te bespreken is weggevallen.

Christine is aangenaam, professioneel, to the point en vooral heel waardevol. Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf en vul mijn rol als leider in met veel meer kwaliteit.

Diane De Winter, Directeur Belgische beroepsvereniging van Orthopedisch Technologen

“Het persoonlijke doorgedreven maatwerk en meedenken vond ik het allerbeste aan het programma.”

Toen ik aangesteld werd als CEO wist ik dat er geen weg meer terug was: tweetaligheid is een must in mijn job. Daarvoor had ik meer kennis, en vooral meer durf en zelfvertrouwen in het Frans nodig. Tijd dus voor een intensieve taalcursus Frans.

Ik durf nu praten over ‘koetjes en kalfjes’, spreken in het openbaar, ik zit vergaderingen voor en doe presentaties in het Frans, en dit praktisch zonder nadenken. Daardoor heb ik de sympathie van het personeel gewonnen, wat voor mij erg belangrijk was.

Het mooiste compliment is dat de mensen die weten vanwaar ik kom, zien dat ik vooruitga. Christine heeft interesse in wie je bent en wat je doet. Ze straalt rust en geduld uit, is begripvol, en inspirerend.

Haar unieke aanpak om telkens te blijven zoeken naar hoe het anders kan, zorgt er gewoon voor dat je goesting hebt om telkens weer verder te gaan.

Hugo Hamers, CEO van een Carrosseriegroep

“Ik ben er niet alleen professioneel op vooruit gegaan, ik ben ook mentaal sterker geworden en heb meer zelfinzicht gekregen door de coaching.”

Schoolse omgevingen matchen niet met mijn leerstijl. Ik had iets anders nodig dan een klassieke taalcursus Frans. Het aanbod van Christine was mij op het lijf geschreven.

Direct legde ze de vinger op mijn struikelblokken, en daarmee kon ik gericht beginnen oefenen. Zo kreeg ik meer inzicht in de juiste grammaticale structuren en een ruimere woordenschat. Ik pas dit nu moeiteloos dageljiks toe. Mijn Frans is ontzettend geëvolueerd: ik gebruik betere zinsconstructies en mooiere volzinnen, ik praat vlotter. Daardoor ben ik veel zelfverzekerder en durf ik nu ook telefoneren, presenteren en verkopen in het Frans.

Ik houd me niet meer op de achtergrond, en krijg veel positieve reacties over mijn evolutie! Ik ben er niet alleen professioneel op vooruit gegaan, ik ben ook mentaal sterker geworden en heb meer zelfinzicht gekregen door de coaching.

De aanpak is zó persoonlijk, intens, gestructureerd en op maat, ongelooflijk hoe Christine de lessen afstemde op mijn noden. Ik voelde me helemaal op mijn gemak bij haar, ze is heel vlot, empatisch, opgewekt en toegewijd. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Dat maakte dat het interessant bleef tot het einde toe.

Caroline De Cuyper, Founder en interior designer CDC Design

“Dankzij het duwtje van Christine heb ik me gesmeten waardoor ik nu vlot en vol zelfvertrouwen vergaderingen leid in het Frans. Het is dat vertrouwen dat het verschil maakt.”

Na de eerste sessie al was ik overtuigd van de waarde. De lessen voelen zo naturel aan, ze imiteren de realiteit op zulke manier dat ze een geweldige meerwaarde zijn.

Ik heb nu een bredere Franstalige basis en een ruimer referentiekader in woordenschat en grammatica. Ik maak niet meer dezelfde fouten, ik absorbeer de taal sneller als ik iets lees of hoor omdat ik de structuur erachter begrijp. Ik spreek vlotter omdat ik gewoon meer bagage heb.

Dankzij het duwtje van Christine heb ik me gesmeten waardoor ik nu vlot en vol zelfvertrouwen vergaderingen leid in het Frans. Het is dat vertrouwen dat het verschil maakt. De rechttoe rechtaan aanpak van Christine werkt inspirerend en haar passie voor de taal is aanstekelijk. De manier van leren die ze aanreikt is laagdrempelig.Ik geloof er zodanig in dat ik met haar in een vervolgtraject aan de slag ben gegaan.

Alain, Advocaat, Founder Boutique Corporate & Financial Law Firm

“Verrassend leuk en afwisselend, waardoor ik nu zelfs denk in het Frans.”

Na heel lang het Frans niet meer professioneel gebruikt te hebben, was ik erg onzeker geworden. Dat speelde me parten in vergaderingen of belemmerde me in informele contacten

Het persoonlijke gesprek met Christine trok me over de streep. Ik besefte ook dat het vooral van mezelf zou afhangen, wat ik ermee doe en hoeveel tijd ik erin steek.

De grote afwisseling in het programma maakte het voor mij heel leuk. Daardoor voelde ik me comfortabel om te durven spreken. Door de constante correctie konden we gericht aan mijn fouten werken. Ook het materiaal dat Christine gebruikt, werkt heel goed en is heel erg overzichtelijk. Sommige onderdelen waren voor mij zo verrassend van insteek dat ze me leerden denken in het Frans tijdens gesprekken.

Ik heb Christine ervaren als opbouwend, persoonlijk en kwaliteitsvol. Nu ik de gedegenheid van dit aanbod ervaren heb, zie ik zelfs mogelijkheden voor andere leden van onze organisatie. Het was de investering absoluut waard.

Els – Raad van Bestuur van een Frans bedrijf

“Faalangst is passé composé””

Al tijdens het verkennend gesprek kreeg ik een goed gevoel en ook het programma zag er erg interessant uit. Ik zag er mijn kans in om te kunnen groeien in vlot Frans spreken. Mijn intiële angst bleek al snel onterecht. Wat mij het meest positief verrast heeft was de leuke groep. De sfeer was zo gemoedelijk en no nonsense dat de remming om te spreken vrijwel onmiddellijk weg was. Het is een traject dat zeer goed in elkaar steekt qua thema’s. Ook de syllabus en de oefeningen tijdens de sessies zijn heel nuttig.

 

Dankzij het programma heb ik het lef gekregen om Frans te praten met collega’s én familie. Christines aanpak is no nonsense en praktisch met erg nuttige, toepasselijke oefeningen helemaal op maat van wat je nodig hebt. Ik beveel het in elk geval aan in mijn netwerk.

 

Ann Vankrunkelsven, RA/QA Manager, Matrix Requirements