Klanten vertellen

“Het persoonlijke doorgedreven maatwerk en meedenken met mij vond ik het allerbeste aan het programma. ”

Toen ik aangesteld werd als CEO wist ik dat er geen weg meer terug was. Tweetaligheid is een must in die job.

Daarvoor had ik meer kennis, en vooral meer durf en zelfvertrouwen in het Frans nodig. Ik durf nu praten over ‘koetjes en kalfjes’, spreken in het openbaar, ik zit vergaderingen voor en doe presentaties in het Frans, en dit praktisch zonder nadenken.

Daardoor heb ik de sympathie van het personeel gewonnen, wat voor mij erg belangrijk was.

Het mooiste compliment is dat de mensen die weten vanwaar ik kom, zien dat ik vooruitga. Christine heeft interesse in wie je bent en wat je doet. Ze straalt rust en geduld uit, is begripvol, en inspirerend.

Haar unieke aanpak om telkens te blijven zoeken naar hoe het anders kan, zorgt er gewoon voor dat je goesting hebt om telkens weer verder te gaan.

Hugo Hamers, CEO van een Carrosseriegroep

"Ik ben er niet alleen professioneel op vooruit gegaan, ik ben ook mentaal sterker geworden en heb meer zelfinzicht gekregen door de coaching."

Schoolse omgevingen matchen niet met mijn leerstijl. Daarom was het aanbod van Christine voor mij de ideale vorm.

Direct legde ze de vinger op mijn struikelblokken, en daarmee kon ik gericht beginnen oefenen. Zo kreeg ik meer inzicht in de juiste grammaticale structuren en een ruimere woordenschat. Ik pas dit nu moeiteloos dageljiks toe. Mijn Frans is ontzettend geëvolueerd: ik gebruik betere zinsconstructies en mooiere volzinnen, ik praat vlotter. Daardoor ben ik veel zelfverzekerder en durf ik nu ook telefoneren, presenteren en verkopen in het Frans. Ik houd me niet meer op de achtergrond, en krijg veel positieve reacties over mijn evolutie! Ik ben er niet alleen professioneel op vooruit gegaan, ik ben ook mentaal sterker geworden en heb meer zelfinzicht gekregen door de coaching.

De aanpak is zó persoonlijk, intens, gestructureerd en op maat, ongelooflijk hoe Christine de lessen afstemde op mijn noden. Ik voelde me helemaal op mijn gemak bij haar, ze is heel vlot, empatisch, opgewekt en toegewijd. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Dat maakte dat het interessant bleef tot het einde toe.

Caroline De Cuyper – Founder en interior designer CDC Design 

“Christine’s objectieve beoordeling en aanmoediging zorgden voor de doorbraak naar meer zelfvertrouwen.”

Bij Franstalige onderhandelingen hield ik me op de achtergrond omdat mijn businesspartner perfect tweetalig is.

In een  veilige setting gaf Christine me het inzicht dat het me niet aan de kennis ontbrak, maar wel aan voldoende lef om Frans te spreken. Haar objectieve beoordeling en aanmoediging zorgden voor de doorbraak naar meer zelfvertrouwen.Ik delegeer Franstalige taken niet meer, ik sta er als ik een onverwachte Franstalige oproep krijg, en ik kan mijn imperfecties accepteren en de groeicurve toestaan.

Hoe Christine het programma persoonlijk en op mijn maat maakte, me met een verfrissende directheid uitdaagde en ondersteunde, heeft alle verschil gemaakt. Voor mij een echte meerwaarde.

Karen, Managing Director & medeoprichter van een communicatiebureau.

Ik had nooit gedacht dat op die enkele uren tijd zoveel geleerd kon worden

Wat ik vooral overwonnen heb is het DURVEN: durven spreken, durven fouten maken, durven vragen,… Ik voel me sinds de training veel zelfverzekerder en ik ben niet meer bang om fouten te maken. Wat mij het meest positief verrast heeft in de samenwerking met Christine zijn de snelle vorderingen die ik gemaakt heb. Ik had nooit gedacht dat op die enkele uren tijd zoveel geleerd kon worden.Ik ben heel trots op alles wat Christine me heeft bijgeleerd, ik heb hier echt een voldaan gevoel van gekregen. Christine is zo een zachte, lieve vrouw met een engelengeduld waardoor ik héél makkelijk en snel veel dingen heb bijgeleerd. Deze lessen waren de investering van tijd en geld meer dan waard! Het was intensief maar het werpt zijn vruchten af!

Ik kan alleen maar spreken in superlatieven: super, TOPprogramma, leerrijk, zééééér tevreden, mijn verwachtingen zijn overtroffen.

Charissa Roothans
Management assistant, LASETO N.V.-S.A.

"Dankzij het duwtje van Christine heb ik me gesmeten waardoor ik nu vlot en vol zelfvertrouwen vergaderingen leid in het Frans. Het is dat vertrouwen dat het verschil maakt."

Na de eerste sessie al was ik overtuigd van de waarde. De lessen voelen zo naturel aan, ze imiteren de realiteit op zulke manier dat ze een geweldige meerwaarde zijn.

Ik heb nu een bredere Franstalige basis en een ruimer referentiekader in woordenschat en grammatica. Ik maak niet meer dezelfde fouten, ik absorbeer de taal sneller als ik iets lees of hoor omdat ik de structuur erachter begrijp. Ik spreek vlotter omdat ik gewoon meer bagage heb.

Dankzij het duwtje van Christine heb ik me gesmeten waardoor ik nu vlot en vol zelfvertrouwen vergaderingen leid in het Frans. Het is dat vertrouwen dat het verschil maakt. De rechttoe rechtaan aanpak van Christine werkt inspirerend en haar passie voor de taal is aanstekelijk. De manier van leren die ze aanreikt is laagdrempelig.Ik geloof er zodanig in dat ik  met haar in een vervolgtraject aan de slag ben gegaan.

Advocaat, Founder Boutique Corporate & Financial Law Firm

"Dankzij de speelsheid en fun maakte ik de grootste sprong voorwaarts."

Het voelde gewoon alsof alles klopte toen ik Christine tijdens het intakegesprek met enthousiasme en passie hoorde spreken over haar speelse aanpak met de focus op praten. Ik voelde meteen dat ze de juiste persoon was om mijn weerstand en aversie voor Frans uit mijn schooltijd te helpen loslaten.


Christine zag direct wat ik nodig had. Ze zocht materiaal en manieren die het beste bij mij pasten. Haar praktische, laagdrempelige aanpak, van nuttige woordenschat tot muziek deed me al snel voelen dat het spelend leren werkt voor mij. Dankzij die fun maakte ik de grootste sprong voorwaarts.

Ik heb mijn Franstalige basis nu terug onder de knie en raak beter uit mijn woorden. Dat maakt me zelfzeker waardoor ik nu bewust wat trager spreek. In plaats van mij weg te steken ga ik de uitdaging aan en voel me veel minder ongemakkelijk. Ik blijf in het Frans praten en schakel niet meer over op Engels. Onlangs hoorde ik in een songtekst van Jacques Brel pure poëzie, dat had ik vroeger niet eens door.

Ik heb Christine ervaren als iemand met veel warmte en kennis, luisterend, streng, maar rechtvaardig, zachtjes duwend, vaak zonder dat ik het besefte. Dit boeiende totaalpakket maakte me een stuk sterker, als persoon en als leider.

Katrien Vermeire, Managing director John & Jane

"Dit programma gaat veel verder dan enkel taalcoaching"

Durven Frans spreken en fouten maken in mijn rol als leider, was voor mij een grote uitdaging. Dit wilde ik overwinnen door vlot te leren spreken. De brede professionele achtergrond van Christine en de persoonlijke aanpak volledig op maat gaven me vertrouwen.

Bij haar voelde ik me voldoende comfortabel om Frans te kunnen praten. Ik mocht fouten maken en me kwetsbaar opstellen, en dat heeft voor mij het grote verschil gemaakt.

In die sfeer heb ik geleerd onderhandelingen met vakbonden te voeren en een vergadering te leiden. Ook het toelichten van financiële resultaten en het geven van een presentatie heb ik nu onder de knie, waarbij we zowel aan de woordenschat als aan de opbouw hebben gewerkt. Met deze aanpak heb ik als voorzitter van de Raad van bestuur de vergadering
voor het eerst in het Frans kunnen houden. De collega’s appreciëren dat erg en merken mijn evolutie op.

Dankzij het buddysysteem in het programma kon ik ook verder oefenen op het converseren in het Frans.

Door deze taalcoaching heb ik mezelf beter leren kennen. Dat had ik nooit verwacht. Door de permanente opvolging heb ik nu mijn planning beter op orde. Maar het mooiste is ook dat ik mijn perfectionisme heb durven loslaten. Ook buiten de Franse les. Zelfs mijn man heeft het opgemerkt. 😉

Hanne, CEO en Voorzitter Raad van Bestuur

"Dit programma heeft mijn verwachting overtroffen."

Middenin een zakelijke overname in Frankrijk besloot ik mijn spreekangst in de ogen te kijken en voor 1:1 taalcoaching Frans te gaan.
Tijdens ons kennismakingsgesprek kwam Christine net zo authentiek en gedreven over als haar website aangaf. Dat gaf mij onmiddellijk het vertrouwen om met haar in zee te gaan.
De sessies werden gevuld met wat letterlijk op mijn agenda stond. Hierdoor voelde ik direct resultaat in de praktijk.
Dankzij de veilige omgeving waarin ik fouten mocht maken, groeide mijn zelfvertrouwen.
Met haar communicatie-advies en kennis over verbindend communiceren overtrof Christine mijn verwachtingen.

Met de hulp van Christine is de overname een stuk makkelijker verlopen. Zo hebben we o.a. de presentatie voor de bankonderhandelingen zowel taalkundig als inhoudelijk nauwkeurig samen voorbereid.
Dat had ik anders nooit alleen durven doen, laat staan in het Frans. Ik neem nu ook zonder schroom de telefoon op en de relaties met mijn Franstalige collega’s zijn een stuk hechter.
Ik trek me nauwelijks nog iets aan van mogelijke fouten.
Wie had ooit gedacht dat ik het leuk zou vinden om Franse podcasts of tv programma’s te volgen en om Frans te spreken!

Dankzij deze executive taalcoaching is ook mijn stressniveau gedaald. Ik kan mij terug focussen op het ondernemen zelf, omdat ik niet langer onzeker ben over mijn Frans. De unieke combinatie van sessies, huiswerk en tips, maakt dat dit programma met slechts 12 uur coaching – waarover ik eerlijk gezegd eerst een beetje sceptisch was – een enorme impact heeft gehad op waar ik nu sta.

Johan, CEO

"Een schot in de roos: veel meer dan alleen taalcoaching."

Om beter te verbinden met mijn Franstalige leden wilde ik leren denken in het Frans. 
Christines persoonlijke aanpak sprak me erg aan, nadat ik op mijn honger bleef zitten bij eerdere bijlessen en klassikale taaltrajecten.

Een schot in de roos: al mijn verwachtingen zijn ingevuld. Ik kon mijn woordenschat en grammaticakennis verfijnen op een speelse manier. De manier waarop Christine doorvroeg en mij liet nadenken was erg interessant. Ze volgt de zaken zeer goed op en was de stok achter de deur die ik nodig had.  Christine leerde me ook om vergaderingen op een gestructureerde manier voor te bereiden en te leiden. Een echte eye-opener voor mij.
Ik neem nu gemakkelijker de telefoon om iemand op te bellen voor een persoonlijk gesprek. Ik heb een betere band met mijn leden doordat ik meer aandacht heb voor het menselijke aspect. Mijn schroom om delicate zaken te bespreken is weggevallen. 

Christine is aangenaam, professioneel, to the point en vooral heel waardevol.  Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf en vul mijn rol als leider in met veel meer kwaliteit.

Diane De Winter, Directeur Belgische beroepsvereniging van Orthopedisch Technologen

"Verrassend leuk en afwisselend, waardoor ik nu zelfs denk in het Frans."

Na heel lang het Frans niet meer professioneel gebruikt te hebben, was ik erg onzeker geworden. Dat speelde me parten in vergaderingen of belemmerde me in informele contacten Ons eerste persoonlijke gesprek met Christine trok me over de streep. Ik besefte ook dat het vooral van mezelf zou afhangen, wat ik ermee doe en hoeveel tijd ik erin steek.

De grote afwisseling in het programma maakte het voor mij heel leuk. Daardoor voelde ik me comfortabel om te durven spreken. Door de constante correctie konden we gericht aan mijn fouten werken. Het materiaal dat Christine gebruikt, werkt heel goed en is heel erg overzichtelijk. Sommige onderdelen waren voor mij heel verrassend van insteek en leerden me in het Frans denken tijdens gesprekken. Ik heb Christine ervaren als opbouwend, persoonlijk en kwaliteitsvol. Nu ik de gedegenheid van dit aanbod ervaren heb, zie ik zelfs mogelijkheden voor andere leden van onze organisatie. Het was de investering absoluut waard.

Els, lid van een Raad van bestuur

Over Christine als coach was ik heel tevreden. Ze kan goed inschatten wat een groep nodig heeft en hier de juiste aanpak voor gebruiken. De workshop “Telefoneren in het Frans” is wat mij betreft heel zeker een aanrader: doelgericht en efficiënt.

Toen de mededeling kwam dat er een workshop “Telefoneren in het Frans” zou georganiseerd worden op onze afdeling, vroeg ik me af of ik wel genoeg zou bijleren. Deze twijfel was echter voor niets nodig. Ik heb zeker nieuwe dingen geleerd tijdens de opleiding: het gebruik van diverse standaardregels en -zinnen bij zakelijk Frans, samen met de meest voorkomende woordenschat en zinnen om te telefoneren.

Het inoefenen van de basiskennis (cijfers – spellen van namen en e-mailadressen…) was daarbij ongetwijfeld leerrijk. Ook het voeren van echte (gesimuleerde) telefoonconversaties was heel nuttig. Ik kan het materiaal nu ook regelmatig raadplegen en instuderen.

Over Christine als coach was ik heel tevreden. Ze kan goed inschatten wat een groep nodig heeft en hier de juiste aanpak voor gebruiken. De workshop “Telefoneren in het Frans” is wat mij betreft heel zeker een aanrader: doelgericht en efficiënt.

Daniëlle Jacobsen
Medewerker Boekhouding, SODIWE, Workshop “Telefoneren in het Frans”

Ik zou de workshop telefoneren zeker aanraden als je je spreekangst aan de telefoon in het Frans wil overwinnen

“De collega’s van de dienst kampten met angst en een gebrek aan vertrouwen en durf om de telefoon op te nemen als er een Franstalige klant aan de lijn was. Ze vermeden het en hielden de boot af. Nadat we een opleiding op maat bij Christine volgden is er nu veel meer vertrouwen in de groep. We hebben een vaste leidraad met correcte zinnen. Een cheatsheet ligt op het bureau voor in nood.

Ik zou de workshop telefoneren zeker aanraden als je je spreekangst aan de telefoon in het Frans wil overwinnen. “

LV
Mechelen, SODIWE, Workshop “Telefoneren in het Frans”