Klanten vertellen

“Mijn schroom rond Frans spreken is helemaal weg!”

Tweetaligheid is een must in m’n job. De taal van de collega’s spreken wekt sympathie op en laat me toe om echt tot dialoog te komen met iedereen in het bedrijf. Om dat te doen, had ik meer kennis, durf en zelfvertrouwen in het Frans nodig. Ik zocht een alternatief voor de traditionele avondschool en kwam uit op het persoonlijke aanbod van

Christine dat ik nog nergens anders had gezien. Ze porde me vanaf de eerste sessie aan om het gewoon te doen en te springen. Haar vertrouwen in mijn kunnen, ook al maakte ik fouten, heeft me het lef gegeven dat ik nodig had. Ik heb ondertussen presentaties gegeven en bereid me nu voor op 1-op-1 gesprekken. Van anderen krijg ik de feedback dat m’n Frans erop vooruitgaat en dat is een geweldig compliment. Ik hoef soms niet eens meer te vertalen in m’n hoofd. Ik moet minder nadenken en het gaat automatischer.

Christine heeft interesse in m’n werk, biedt maatwerk in de oefeningen, benoemt wat er nodig is en denkt zelfs mee in scenario’s voor gesprekken. Ik heb haar ervaren als een geduldig, begripvol, rustig persoon met een inspirerende zienswijze. Mijn schroom rond Frans spreken is helemaal weg.

Hugo Hamers
CEO Carrosseriegroep

Faalangst is passé composé, lef in de plaats.

Al tijdens het verkennend gesprek kreeg ik een goed gevoel bij Christine en ook de persoonlijke aanpak maakte dat ik direct JA zei.
Mijn initiële faalangst bleek snel onterecht. Door de gemoedelijke sfeer viel de remming om te spreken vrijwel onmiddellijk weg.
Meer nog, mijn niveau bleek zelfs eigenlijk goed genoeg, wat ik nooit gedacht had. 

Dankzij het programma heb ik het lef gekregen om Frans te praten met collega’s én familie.
Christines aanpak is no-nonsense met nuttige, toepasselijke oefeningen, omdat ze zo op maat werkt. De thema’s en de syllabus steken heel goed in elkaar.
Ik beveel het in elk geval aan in mijn netwerk.

Voor mij een echte meerwaarde.

Ann Vankrunkelsven
General Manager VR Projects

Ik delegeer Franstalige taken niet meer, ik sta er als ik een onverwachte Franstalige oproep krijg, en ik kan mijn imperfecties accepteren en de groeicurve toestaan.

Bij Franstalige onderhandelingen hield ik me op de achtergrond omdat mijn businesspartner perfect tweetalig is.
Na een blik in de spiegel erkende ik dat ik te werken had aan mijn zelfvertrouwen in het Frans. Ik stootte op een LinkedIn post van Christine en was meteen onder de indruk van de persoonlijke aanpak en haar track-record in bedrijven. We hadden een klik bij de eerste kennismaking en ik wist dat zij me de meerwaarde kon schenken die ik zocht: Frans oefenen in een comfortabele omgeving, zonder de prestatiedruk die ik voel als ik met klanten praat.
In die veilige setting gaf Christine me het inzicht dat het me niet aan de kennis ontbrak, dan wel aan voldoende lef om Frans te spreken. Haar objectieve beoordeling en aanmoediging bleken de doorbraak naar meer zelfvertrouwen.
Sindsdien delegeer ik Franstalige taken niet meer, sta ik er als ik een onverwachte Franstalige oproep krijg, en ik kan mijn imperfecties accepteren en de groeicurve toestaan.
Hoe Christine het programma persoonlijk en op mijn maat maakte, me met een verfrissende directheid uitdaagde en ondersteunde, heeft alle verschil gemaakt. Voor mij een echte meerwaarde.

Karen
Managing Director & medeoprichter van een communicatiebureau.

Het verschil met zes maanden geleden is groot. Ik voel me nu comfortabel in 1-op-1 gesprekken en in meetings probeer ik een goed evenwicht te bewaren tussen het Nederlands en het Frans. Ik denk nu ook vaker ‘Foert, ik ga gewoon bellen’.

Manager worden van een tweetalig team binnen de financiële sector was voor mij het uitgelezen moment om mijn schoolse Frans naar een hoger niveau te tillen. Als manager vind ik het belangrijk je collega’s aan te spreken in hun moedertaal.
Ik koos voor het programma bij Christine omdat ze zich focust op management- en ondernemersprofielen, maar ook omwille van de persoonlijke aanpak en de klik die we hadden tijdens het adviesgesprek.

Ja, ik heb heel veel geleerd. Eerst en vooral de basics, dat was echt nodig: de werkwoorden, de tijden, grammatica en woordenschat met specifieke termen voor mijn job.
Gedurende het traject heb ik ook meer zelfvertrouwen gekregen.
Ik voel me nu comfortabel in 1-op-1 gesprekken en in meetings probeer ik een goed evenwicht te bewaren tussen het Nederlands en het Frans. E-mails schrijven gaat vlotter en doe ik grotendeels zonder vertaalsoftware (of enkel eens om te dubbelchecken 😉 in plaats van te mailen. Ik ben voorbij de schaamte en de schrik om fouten te maken.
Intern kreeg ik de feedback dat het verschil met zes maanden geleden heel groot is.

De persoonlijke aanpak in het individueel traject is intens, maar bijzonder nuttig omdat Christine het praktijkgericht maakt. We gebruikten real life cases en situaties uit mijn job en mijn omgeving tijdens de rollenspellen. Dankzij Christine’s betrokkenheid voelde ik me ook veilig en comfortabel om de rollenspellen aan te gaan. Heel nuttig!

Een ideale combinatie van 14-daagse sessies en tussentijdse oefeningen.

Annelien Defoort
Salesmanager ING Lease Belgium

Het lukt zelfs om humor in mijn gesprekken te brengen.

Voor ik met Christine begon te werken, kon ik me behelpen in het Frans aan de telefoon, maar een commercieel gesprek voeren, dat ging moeilijker.
Ook een gewoon ontspannen babbel met mensen die Franstalig zijn, lukte me niet.
Humor was onbestaand.
Door veel met Christine te oefenen, toon ik meer lef op de werkvloer. Mijn taalgebruik is specifieker en verrijkt met stop- en tussenwoorden waardoor ik toegankelijker overkom.
Ik spreek vrijer en juister, en trek het me niet meer aan wanneer het wat moeizamer gaat. Dat schept een gevoelsmatige band als collega’s of klanten merken dat ik een inspanning doe. Ik begrijp ook alles beter. Zelfs humor gebruiken begint nu ook te lukken.
Ik hoor ook in de wandelgangen bij de collega’s dat mijn vorderingen geapprecieerd worden.
Ermee bezig zijn op verschillende manieren en er tijd voor vrijmaken gaf de grootste impact, tezamen met de onomwonden, persoonlijke en gestructureerde aanpak van Christine.
Ze is de stok achter de deur en de gepaste ondersteuning die me vooruitgang deed boeken. Het concept van het programma is werkelijk uniek.

Jan Dedeurwaerder
Technical and After Sales Manager, Stiebel-Eltron

Christine zelf heb ik ervaren als to the point, een aangename en ervaren taalcoach.

Ik kreeg een andere functie toegewezen, waardoor ik voortaan nationaal werk en meer Frans moet praten. Ik voelde een soort van drempel om Frans te spreken doordat ik het weinig gebruikt hebt in het verleden. De opbouw van het programma, intensief, kort en met ruimte voor de dagelijkse dingen, sprak me aan. Het zat op de meest ideale manier in elkaar.
Door meer contact met de Franse taal gaat het nu steeds vlotter. Ik heb in het programma bagage meegekregen die ik nog elke dag gebruik. De aangereikte sleutelzinnen zijn bijzonder efficiënt te noemen.

Ik spreek nu meer met de Franse collega’s, wat aangenaam is voor beide partijen.
Ik heb geen stress meer wanneer iemand Frans met me praat. Ik ervaar dit eerder als aangenaam en interessant nu. Het wordt steeds leuker en leuker. De drempelvrees is helemaal weg. En ik vertaal ook niet meer in mijn hoofd terwijl ik luister.
In de auto luister ik nog altijd naar Franse zenders.Tijdens de meeting zet ik me bewust tussen de Franse collega’s, in tegenstelling tot vroeger. Ik neem veel makkelijker info mee uit conversaties en kan zelf ook reageren.Ik leer nog elke dag bij. Zo heb ik het graag.

Mijn verwachtingen zijn volledig ingelost.

Lieven Soens
Key Account Manager, Ireks Belgium NV. 

Ik had nooit gedacht dat op die enkele uren tijd zoveel geleerd kon worden

Wat ik vooral overwonnen heb is het DURVEN: durven spreken, durven fouten maken, durven vragen,… Ik voel me sinds de training veel zelfverzekerder en ik ben niet meer bang om fouten te maken. Wat mij het meest positief verrast heeft in de samenwerking met Christine zijn de snelle vorderingen die ik gemaakt heb. Ik had nooit gedacht dat op die enkele uren tijd zoveel geleerd kon worden.Ik ben heel trots op alles wat Christine me heeft bijgeleerd, ik heb hier echt een voldaan gevoel van gekregen. Christine is zo een zachte, lieve vrouw met een engelengeduld waardoor ik héél makkelijk en snel veel dingen heb bijgeleerd. Deze lessen waren de investering van tijd en geld meer dan waard! Het was intensief maar het werpt zijn vruchten af!

Ik kan alleen maar spreken in superlatieven: super, TOPprogramma, leerrijk, zééééér tevreden, mijn verwachtingen zijn overtroffen.

Charissa Roothans
Management assistant, LASETO N.V.-S.A.

Mijn zelfvertrouwen in het Frans is een pak gestegen, mijn woordenschat is uitgebreider, en heb letterlijk een fysieke én mentale drempel overschreden. Én ik aanvaard dat ik mág fouten maken.

Om mijn talenkennis Frans voor mijn professionele carrière uit te bouwen, nam ik contact op met Christine. Haar toegankelijkheid, de persoonlijke aanpak en de huiselijke sfeer hebben me positief verrast.

Christine heeft me duidelijk en realistisch voorgesteld wat ik kon bereiken en verwachten. Ze reikt leuke tools aan, geeft veel tips en tricks die heel motiverend werken. Haar manier van werken maakt dat je constant getriggerd wordt om tussendoor voorbereidingen en oefeningen te maken.

Ik heb heel veel bijgeleerd. Ik durf nu zonder zenuwen alleen naar een Franstalige klant gaan om technisch advies te geven. Ik kan eindelijk een gesprek voeren in het Frans. Helemaal op mijn gemak!

Mijn zelfvertrouwen in het Frans is een pak gestegen, mijn woordenschat is uitgebreider, en heb letterlijk een fysieke én mentale drempel overschreden. Én ik aanvaard dat ik mág fouten maken.

Christine haar kennis en goesting zijn groot.  Door haar persoonlijke, professionele en hartelijke aanpak weet ze je op je gemak te stellen op een leuke manier met veel variatie.

Miranda De Gendt
Accountmanager, SELO Artificial Casings

Over Christine als coach was ik heel tevreden. Ze kan goed inschatten wat een groep nodig heeft en hier de juiste aanpak voor gebruiken. De workshop “Telefoneren in het Frans” is wat mij betreft heel zeker een aanrader: doelgericht en efficiënt.

Toen de mededeling kwam dat er een workshop “Telefoneren in het Frans” zou georganiseerd worden op onze afdeling, vroeg ik me af of ik wel genoeg zou bijleren. Deze twijfel was echter voor niets nodig. Ik heb zeker nieuwe dingen geleerd tijdens de opleiding: het gebruik van diverse standaardregels en -zinnen bij zakelijk Frans, samen met de meest voorkomende woordenschat en zinnen om te telefoneren.

Het inoefenen van de basiskennis (cijfers – spellen van namen en e-mailadressen…) was daarbij ongetwijfeld leerrijk. Ook het voeren van echte (gesimuleerde) telefoonconversaties was heel nuttig. Ik kan het materiaal nu ook regelmatig raadplegen en instuderen.

Over Christine als coach was ik heel tevreden. Ze kan goed inschatten wat een groep nodig heeft en hier de juiste aanpak voor gebruiken. De workshop “Telefoneren in het Frans” is wat mij betreft heel zeker een aanrader: doelgericht en efficiënt.

Daniëlle Jacobsen
Medewerker Boekhouding, SODIWE, Workshop “Telefoneren in het Frans”

Ik zou de workshop telefoneren zeker aanraden als je je spreekangst aan de telefoon in het Frans wil overwinnen

“De collega’s van de dienst kampten met angst en een gebrek aan vertrouwen en durf om de telefoon op te nemen als er een Franstalige klant aan de lijn was. Ze vermeden het en hielden de boot af. Nadat we een opleiding op maat bij Christine volgden is er nu veel meer vertrouwen in de groep. We hebben een vaste leidraad met correcte zinnen. Een cheatsheet ligt op het bureau voor in nood.

Ik zou de workshop telefoneren zeker aanraden als je je spreekangst aan de telefoon in het Frans wil overwinnen. “

LV
Mechelen, SODIWE, Workshop “Telefoneren in het Frans”