Over mij
Christine Thoné

Mijn achtergrond

Bonjour, je m’appelle Christine Thoné en mijn grote passie is de Franse taal… wat dacht je anders?

Als kind kreeg ik het Frans al spelend onder de knie door mijn tweetalige opvoeding en een Parijs-Algerijns pleegzusje in huis.

Van de mooie, elegante en verfijnde Franse taal en cultuur kon ik niet genoeg krijgen. Lezen, TV kijken, muziek luisteren, op reis gaan, enz… dat ging liefst allemaal in het Frans. Daarnaast stond ik als kind graag op een podium en was ik een “babbelkous” op school.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat ik koos voor studies Romaanse Filologie Frans/Italiaans (alias Master Taal-en letterkunde) en Communicatiewetenschappen (babbelen dus ☺), met aansluitend een lerarenopleiding.

Ondertussen staat er 30 jaar ervaring op de teller als docent en taalcoach Frans, waarvan de laatste 10 jaar voor bedrijven. Zie LinkedIn.

Uiteraard blijft er ook nog wat tijd over voor mijn vele andere passies, zoals mijn gezin (man en 3 kinderen), lezen, muziek luisteren, reizen, toneelspelen, tennissen, skiën, buiten zijn in de natuur, spelen met de hond en me omringen met mooie dingen (interieur, kleding, kunst). Momenteel gaat er ook veel vrije tijd naar onze nieuwbouw die in de steigers staat; we verhuizen halverwege 2020 (binnen het zelfde dorp).

Mijn carrière als taalcoach Frans

Waarom zou je voor mij kiezen?

Als freelancer (in onderaanneming) heb ik 10 jaar gedreven taaltraining Frans gegeven in velerlei bedrijven en sectoren.

10 jaar ervaring deed me besluiten om zelf een aanbod opleidingen Frans in de markt te zetten.

Ik ondervond immers regelmatig dat klanten niet de juiste cursus aangeboden kregen (zowel qua inhoud als qua timing en formule).

Het gevolg? Er was geen goeie match en het resultaat bleef uit.

Ik besloot het dus anders aan te pakken:

Ik wil allereerst zelf je doelstellingen en vertrekniveau uitgebreid analyserenPas daarna doe ik een gepast voorstel voor de meest geschikte taalopleiding Frans (vb. individueel of groep, welke thema’s, aantal uren) om die doelstellingen te halen. Ik geef de cursus zakelijk Frans en organiseer deze zo efficiënt mogelijk (dwz qua inhoud én materiaal én tijdsspanne). Ik zal geen traject verkopen om mijn cijfers te halen en zoveel mogelijk omzet te genereren. Als klant wil je resultaat. En dat wil ik ook héél graag met jou. Ik zorg voor de juiste opleiding bij de juiste klant zodat het resultaat gegarandeerd is. Als ik die voor jou niet heb, zeg ik je dat ook eerlijk.

Mijn voorliefde voor goede en efficiënte communicatie geef ik eveneens heel graag door tijdens de taaltrajecten.Taal en communicatie zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je krijgt dus een pak communicatievaardigheden erbovenop.

Het is daarbij ook mijn passie om mijn kennis te delen en te communiceren in alle mogelijke vormen, en dat liefst zo eenvoudig mogelijk.Waarom moeilijk maken als het simpel ook kan?

Ik houd ervan om mensen te entertainen op een aangename manier. En ja, dat kan ook tijdens een opleiding Frans, waarom niet?

Authenticiteit en verbinding maken met mensen zijn enkele van mijn kernwaarden. Ik werk dus ook het allerliefst op een authentieke en verbonden manier

Als sensitief persoon voel ik daarbij heel goed aan wat iemand écht nodig heeft om zijn doelstellingen te bereiken. En ik ben pas tevreden als ik de juiste sleutel gevonden heb daarvoor. Die sleutel ligt zowel in het type opleiding als in het meest passende materiaal.

Bijkomend ben ik enorm gepassioneerd door persoonlijke ontwikkeling. Ik ontdekte dat ook dat belangrijk is bij het leren van een taal. Er hangen immers dikwijls negatieve emoties (meestal onbewust) vast aan “Frans leren.” Daarom volgde ik een opleiding “Oplossingsgericht coachen”.

Wie heeft er al niet eens gedacht?

  • “Ik kan geen Frans”,
  • “Ik heb geen talenknobbel”,
  • “Engels is toch gemakkelijker, dat kan ik beter”,
  • “Ik was nooit goed voor Frans op school”.
  • “Wat gaan ze van mij denken?”,
  • “Ik mag geen fouten maken”?

Die negatieve gedachten en emoties houden je tegen. Ze zorgen ervoor dat je blokkeert en geen of weinig vooruitgang maakt. Je zou ervan versteld staan hoeveel mensen hiermee worstelen, ook op volwassen leeftijd. Dit komt meestal door eerdere, minder leuke, ervaringen met de taal. We sporen samen die gedachten op en met kleine stapjes gaan we na of ze kloppen. Wedden van niet?

Mijn stijl kan je omschrijven als empatisch, betrokken, authentiek, eerlijk, begripvol, maar ook no-nonsens, zonder blabla, op tijd en stond streng maar rechtvaardig, de juiste opmerking op de juiste plaats. Ook de nodige dosis ‘fun’ en afwisseling vind ik héél belangrijk in een opleiding. Het mag ook leuk en ontspannend zijn.

Et pour finir: een mooie omgeving (veel groen en veel licht) samen met een hapje en een drankje dragen ook bij aan een goed leerproces. Die zijn alvast inbegrepen bij een opleiding op kantoor. Check!

Christine Thoné
Seftingstraat 3, 3210 Linden
gsm: 0473 51 88 92
christine@taalcoachfrans.be

Taaltips Frans
Erkend dienstverlener

Registratienummer: DV.O236655

Shares