Over Christine Thoné

Bonjour, je m’appelle Christine Thoné!

Ik kreeg de Franse taal letterlijk met de paplepel ingegeven. Ik werd tweetalig opgevoed en groeide samen op met een Franstalig pleegzusje. Mijn keuze voor de studie Taal-en Letterkunde Frans-Italiaans lag dus voor de hand.

Daarnaast ben ik ook enorm gefascineerd door juiste en heldere communicatie en door alles wat met het leerproces te maken heeft.

Hoe je iets aanleert, hoe je het efficiënt organiseert, hoe je snel resultaat boekt en vooral: hoe je ervoor zorgt dat het plezierig is: dat is écht mijn ding.

Wellicht was ik daarom op een gegeven moment uitgekeken op mijn job. Ik werkte toen als freelance taalcoach in diverse bedrijven en gaf taalopleidingen Frans. Maar ik beleefde er geen plezier meer aan. De reden? Mijn studenten waren vaak niet voldoende gemotiveerd. En boekten dus ook geen vooruitgang. Waardoor ze nog minder gemotiveerd waren en ik zelf totaal geen voldoening ervaarde.

Ik ben van oordeel dat het leven niet gemaakt is om iets te doen wat je niet leuk vindt. Dus waagde ik de sprong naar mijn eigen bedrijf. 

Le moment idéal de tourner la page !

Misschien ben je wel benieuwd naar mijn drijfveren.

Ik maakte een radicale keuze en besliste om voortaan enkel nog te werken met gedreven en gemotiveerde CEO’s, beleidsmakers en ondernemers die niets liever doen dan in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk bijleren. Waarbij ik ook tegelijk kan meedenken met hun rol en mijn veelzijdige kennis kan benutten.

Ik ontdekte een nieuwe kant van mezelf en ging voluit coachen vanuit verbinding, authenticiteit en resultaatgerichtheid. Mijn sterke intuïtie, mijn snelle denkvermogen én mijn brede kennis en interesseveld zijn mijn dagelijkse raadgevers.

Intussen werk ik al 5 jaar als executive taalcoach zakelijk Frans. Ik mocht al meer dan 60 professionals begeleiden, en ik merk het verschil.

Niet alleen werk ik nu helemaal vanuit mijn “zone of genius”, ook mijn klanten zijn laaiend enthousiast. Ze staan versteld van de vooruitgang die ze boeken tijdens een periode van gemiddeld 6 à 8 maanden. 

Ze spreken en schrijven niet alleen beter Frans, ze zijn ook gegroeid als professional.

Benieuwd naar hun reacties? Hier vind je een aantal referenties.

Zelf blijf ik me ook steeds bijscholen. Niet alleen wat de Franse taal betreft. Ook hoe je helder en verbindend communiceert. Het maakt een enorm verschil en daar leer ik graag alles over.

Ik vind het ook belangrijk mijn coachingvaardigheden steeds naar een hoger niveau te brengen zodat ik het beste uit mijn klanten naar boven kan halen.

Daarnaast school ik me bij in alles wat te maken heeft met het leerproces en de werking van ons brein.

Er valt altijd nog iets nieuws te leren en ik doe niets liever dan mijn grenzen verleggen.

Is dat ook wat jij wil?

Hoogkwalitatief zakelijk Frans leren spreken en schrijven op jouw eigen ritme volgens een methode die snel en optimaal resultaat geeft?

Met een gepassioneerde taalcoach die zich helemaal onderdompelt in jouw wereld en actief met je meedenkt?

Jouw strategische presentaties, moeilijke gesprekken en andere communicatie samen met jou voorbereidt?

Als jij hier even enthousiast van wordt als ik, dan moeten we zeker eens praten.

Ik ben er niet alleen professioneel op vooruit gegaan, ik ben ook mentaal sterker geworden en heb meer zelfinzicht gekregen door de coaching.

Schoolse omgevingen matchen niet met mijn leerstijl. Daarom was het aanbod van Christine voor mij de ideale vorm.

Direct legde ze de vinger op mijn struikelblokken, en daarmee kon ik gericht beginnen oefenen. Zo kreeg ik meer inzicht in de juiste grammaticale structuren en een ruimere woordenschat. Ik pas dit nu moeiteloos dageljiks toe. Mijn Frans is ontzettend geëvolueerd: ik gebruik betere zinsconstructies en mooiere volzinnen, ik praat vlotter. Daardoor ben ik veel zelfverzekerder en durf ik nu ook telefoneren, presenteren en verkopen in het Frans. Ik houd me niet meer op de achtergrond, en krijg veel positieve reacties over mijn evolutie! Ik ben er niet alleen professioneel op vooruit gegaan, ik ben ook mentaal sterker geworden en heb meer zelfinzicht gekregen door de coaching.

De aanpak is zó persoonlijk, intens, gestructureerd en op maat, ongelooflijk hoe Christine de lessen afstemde op mijn noden. Ik voelde me helemaal op mijn gemak bij haar, ze is heel vlot, empatisch, opgewekt en toegewijd. Ze straalt rust en vertrouwen uit. Dat maakte dat het interessant bleef tot het einde toe.

Caroline De Cuyper – Founder en interior designer CDC Design