Over Christine Thoné

Bonjour, je m’appelle Christine Thoné!

Ik kreeg de Franse taal letterlijk met de paplepel ingegeven. Ik werd tweetalig opgevoed en groeide samen op met een Franstalig pleegzusje. Mijn keuze voor de studie Taal-en Letterkunde Frans-Italiaans lag dus voor de hand.

Daarnaast ben ik ook enorm gefascineerd door juiste communicatie en door alles wat met het
leerproces te maken heeft.

Hoe je iets aanleert, hoe je het efficient organiseert, hoe je snel resultaat boekt en vooral: hoe je ervoor zorgt dat het plezierig is: dat is écht mijn ding.

Wellicht was ik daarom op een gegeven moment uitgekeken op mijn job. Ik werkte toen als freelance taalcoach in diverse bedrijven en gaf taalopleidingen Frans. Maar ik beleefde er geen plezier meer aan. De reden? Mijn studenten waren vaak niet voldoende gemotiveerd. En boekten dus ook geen vooruitgang. Waardoor ze nog minder gemotiveerd waren en ik zelf totaal geen voldoening ervaarde.

Le moment idéal de tourner la page !

Misschien ben je wel benieuwd naar mijn drijfveren.

Ik maakte een radicale keuze en besliste om voortaan enkel nog te werken met gedreven en gemotiveerde CEO’s, beleidsmakers en ondernemers die niets liever doen dan in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk bijleren. Waarbij ik ook tegelijk kan meedenken met hun rol en mijn veelzijdige kennis kan benutten.

Ik ontdekte een nieuwe kant van mezelf en ging voluit coachen vanuit verbinding, authenticiteit en resultaatgerichtheid.

Intussen werk ik al 5 jaar als executive taalcoach zakelijk Frans. Ik mocht al meer dan 60 professionals begeleiden, en ik merk het verschil.

Niet alleen werk ik nu helemaal vanuit mijn “zone of genius”, ook mijn klanten zijn laaiend enthousiast. Ze staan versteld van de vooruitgang die ze boeken tijdens een periode van gemiddeld 6 à 8 maanden. 

Ze spreken en schrijven niet alleen beter Frans, ze zijn ook gegroeid als professional.

Benieuwd naar hun reacties? Hier vind je een aantal referenties.

Zelf blijf ik me ook steeds bijscholen. Niet alleen wat de Franse taal betreft. Ik vind het ook belangrijk mijn coachingvaardigheden steeds naar een hoger niveau te brengen zodat ik het beste uit mijn klanten naar boven kan halen.

Daarnaast school ik me bij in alles wat te maken heeft met het leerproces en de werking van ons brein.

Er valt altijd nog iets nieuws te leren en ik doe niets liever dan mijn grenzen verleggen.

 

Is dat ook wat jij wil?

Hoogkwalitatief zakelijk Frans leren spreken en schrijven op jouw eigen ritme volgens een methode die snel en optimaal resultaat geeft?

Met een gepassioneerde taalcoach die zich helemaal onderdompelt in jouw wereld en actief met je meedenkt?

Jouw strategische presentaties, moeilijke gesprekken en andere communicatie samen met jou voorbereidt?

Als jij hier even enthousiast van wordt als ik, dan moeten we zeker eens praten.

Het lukt zelfs om humor in mijn gesprekken te brengen.

Voor ik met Christine begon te werken, kon ik me behelpen in het Frans aan de telefoon, maar een commercieel gesprek voeren, dat ging moeilijker.
Ook een gewoon ontspannen babbel met mensen die Franstalig zijn, lukte me niet.
Humor was onbestaand.
Door veel met Christine te oefenen, toon ik meer lef op de werkvloer. Mijn taalgebruik is specifieker en verrijkt met stop- en tussenwoorden waardoor ik toegankelijker overkom.
Ik spreek vrijer en juister, en trek het me niet meer aan wanneer het wat moeizamer gaat. Dat schept een gevoelsmatige band als collega’s of klanten merken dat ik een inspanning doe. Ik begrijp ook alles beter. Zelfs humor gebruiken begint nu ook te lukken.
Ik hoor ook in de wandelgangen bij de collega’s dat mijn vorderingen geapprecieerd worden.
Ermee bezig zijn op verschillende manieren en er tijd voor vrijmaken gaf de grootste impact, tezamen met de onomwonden, persoonlijke en gestructureerde aanpak van Christine.
Ze is de stok achter de deur en de gepaste ondersteuning die me vooruitgang deed boeken. Het concept van het programma is werkelijk uniek.

Jan Dedeurwaerder
Technical and After Sales Manager, Stiebel-Eltron