Fluide en français des affaires

Vlot zakelijk Frans spreken voor ambitieuze CEO’s, managers en ondernemers met basiskennis Frans

 

 Start volgende groepsprogramma 22 april 2022

Leer vlot zakelijk Frans spreken en communiceer correct, professioneel, én met impact, óók in het Frans.

 Toen je je loopbaan startte als manager, CEO of ondernemer, was je behoorlijk ambitieus.

 • Je zou houden van je job, wat er ook gebeurt.
 • Je zou professioneel zijn en een expert in je vak.
 • Je zou geloofwaardigheid uitstralen op je klanten, je prospects, je collega’s, je team
 • Je zou je verbinden met hen en vertrouwen geven door één van hen te zijn
 • Je zou bovenal vlot, enthousiast, daadkrachtig en zelfzeker zijn.
 • Je zou ambitie en kwaliteit uitstralen.

Alleen lukt dit opeens heel wat minder goed wanneer je Frans moet spreken.

 • Je trekt je plan, maar je wil op een hoger niveau Frans spreken.
 • Ondanks een goeie basiskennis, heb je moeite om je klanten of collega’s op een dieper level te woord te staan in het Frans.
 • Je voelt je wel eens geremd omdat je niet over de juiste woordenschat beschikt om vlot een Franstalig zakelijk gesprek te voeren.
 • Je huivert ervoor om fouten te maken.
 • Je bent soms wat onzeker in Franstalige professionele situaties.
 • Je bent niet helemaal thuis in de wirwar van de Franse werkwoorden en grammaire.
 • Enfin, het loopt allemaal niet zo vanzelf en vertrouwd als je zou dromen.
 • Je maakt je ambitieniveau en kwaliteitsnorm niet waar.
 • Je vindt het hoog tijd om dit aan te pakken.

Voel je je op die momenten ook nog die enthousiaste zelfzekere expert?

Onder ons gezegd: hoe lang wil je dat ongemakkelijke gevoel nog ondergaan?

Wat als je …

professioneler kon communiceren in het Frans bij (potentiële) klanten, collega’s of leveranciers? (zo van: ik ben een expert, je mag me alles vragen)

… genoeg durf had om Frans te spreken als het nodig is? (kop op en gaan ervoor) … correcte zinnen kon maken en de werkwoorden juist kon vervoegen (ja, dat kan écht)

… over een veel uitgebreidere woordenschat beschikte? (liefst voor alle mogelijke professionele situaties)

… meer zelfvertrouwen en uitstraling had in het Frans? (comme un vrai français en fait)

… enkel nog kon focussen op de inhoud van je gesprek i.p.v. op de taal? (Geen zorgen meer quoi … )

“Olala super, mais comment …?”

?I Hoe zou het zijn als je vlot kon leren spreken in de meest voorkomende Franstalige professionele situaties? Beter kon functioneren in het zakelijk Frans ? Zodat je je competenties én impact ook in onze 2de landstaal kan waarmaken? Meer klanten kan aantrekken en ze beter kan helpen?

?I Wie kan je onderdompelen in een Franstalig bad, om dit vlot, goed én snel onder de knie te krijgen? Waar kan je dit leren mét garantie op resultaat?

?I Waar leer je die voelbare vlotheid, die ruime waaier aan woordenschat en die professionaliteit in het Frans?

Voici het A- tot- Z groepsprogramma

Fluide en français des affaires

Vlot zakelijk Frans leren spreken

voor CEO’s, managers en ondernemers

met basiskennis Frans

Een uniek, compleet, intensief én resultaatgericht groepsprogramma zakelijk Frans op maat van bedrijven.

Wat maakt dit programma uniek?

OPEN GROEPSAANBOD FRANS ENKEL VOOR CEO’s, MANAGERS EN ONDERNEMERS

Samen met andere CEO’s, managers en ondernemers uit verschillende sectoren, werk je in een kleine groep aan je Franse professionele communicatievaardigheden. Je bent omringd en gesteund door professionals met hetzelfde doel als jij: samen met gelijkgestemden je “taalgrenzen” verleggen en bijleren van elkaars ervaringen, en ondertussen nog netwerken ook.

Zeg nu zelf, toch beter dan tussen studenten, toeristen, en hobbyisten dingen leren die je niet allemaal in je job kan toepassen?

SNEL EN LANG GENOEG

Het programma loopt over 4 maanden (lang genoeg…) met daarin gespreid 6 volledige intensieve lesdagen (snel…).

Wees gerust… Dat is niet alles!

Het is een intensief traject.

Tussenin verwerk je de leermodules, voer je taken uit, én breng je de leerstof in de praktijk. Ik volg je opdrachten persoonlijk op.

Door de combinatie van online leren op je eigen tempo en de live praktijkdagen haal je het maximum uit de beperkte tijd die we samen doorbrengen.

Snel en veel, in 1 week, in 1 maand, of in 150 uren les, daar doe ik niet aan mee. Een taal leren vraagt tijd, toverformules bestaan er niet. Toch kan het – in de beperkte tijd die we allemaal hebben – veel efficiënter dan kort en intensief, of vele uuuuuren in een klaslokaal zitten zonder merkbare vooruitgang te maken. Het is wat er tussenin gebeurt dat het belangrijkste is. Venez-le voir.

NIET ALLEEN TAALOPLEIDING MAAR OOK TAALCOACHING

De meeste opleidingen reiken je het materiaal aan, geven je de lessen, volgen je opdrachten op, soms een examen, en daar stopt het. Of je er echt iets mee doet, daar houden ze zich niet mee bezig.

Hier gaan we verder dan dat. We houden je verantwoordelijk en houden constant de vinger aan de pols of je ook actie hebt ondernomen om je opdrachten te maken en je vaardigheden in de praktijk om te zetten. Heb je een probleem, dan ben ik je persoonlijke coach om het te helpen oplossen.

DE EXCLUSIEVE LOCATIE

Stel je voor, een hele dag in een uniek, rustig landelijk kader vertoeven, ver van je dagelijkse beslommeringen, temidden van het groen en de velden, in huiselijke sfeer? Ça te tente? (Lijkt je dat wat?)

We ontvangen je in de ideale setting om je 1 volledige dag helemaal van de buitenwereld af te sluiten en maximaal in te zetten op je leerervaring en je groei.

Of hou jij liever van duffe, schoolse, saaie les- en vergaderlokalen, zonder daglicht of zonder zicht op groen? Waar je zo snel mogelijk wil uit weglopen?

Wat maakt het compleet?

VAN A TOT Z

Je klaarstomen om je job vlot in het Frans uit te voeren, dat is waar we naartoe werken. Van A tot Z, zodat je vertrokken bent voor langere tijd. Enerzijds de 6 meest voorkomende thema’s in dagelijkse zakelijke communicatie: daarmee kan je zo goed als heel je professionele communicatie voeren, ook in eventuele latere jobs. Anderzijds de Franse basisgrammaire herhaald en uitgediept, om foutloos te leren spreken.

En daarbij niet alleen spreken, ook schrijven, luisteren en begrijpen behoren tot het pakket.

Half werk is niet aan mij besteed. Of ga je liever binnen enkele maanden of jaren opnieuw ergens aankloppen om de rest van de thema’s of grammaire onder de knie te krijgen?

VOOR MEERDERE SOORTEN JOBS EN SECTOREN

De 6 basisthema’s zijn algemeen bruikbaar in meerdere sectoren en functies. Getuige de klanten die er al resultaat mee geboekt hebben in hun bedrijf, met hun collega’s en hun klanten.

Bon, de basis is de basis… voor iedereen dus, anders is het geen basis meer…

Hoe komt het dat je hier wél voelbare resultaten bereikt?

WAAROM JE HIER WÉL VOELBARE RESULTATEN BEREIKT

 

 • Via de intakeprocedure vóór je inschrijving selecteren we je als de ideale kandidaat voor dit groepsprogramma zakelijk Frans. Dit is de beste start en geeft garantie op resultaat.
 • Jouw concrete doelstellingen vormen het vertrekpunt van je programma. We evalueren daarna continu of je op de juiste weg zit.
 • Je taalcompetenties verbeteren en je doel bereken zijn één ding. De weg ernaartoe is iets anders. Door de toevoeging van persoonlijke coaching houden we jouw weg zo kort mogelijk. ( Als gecertificeerd Oplossingsgericht Coach help ik je voor elk probleem een oplossing vinden.)
 • Je krijgt continu mijn persoonlijke aandacht en feedback.
 • Bij ons is het motto “snel, simpel, spelenderwijs”: je ontvangt een handige eigen syllabus, die we combineren met het beste van wat er aan bestaand materiaal te vinden is (eenvoudige en praktische tools, platformen en oefeningen) Dat hou je ook het langste vol. (niet nodig om het badwater opnieuw uit te vinden 🤔 )
“Wat ik in mezelf vooral overwonnen heb is mijn drempelvrees. Door het gewoon te doen. Het allerleukst aan wat ik heb bereikt? Dat zijn de vele handige sleutelzinnen en de interessante typische Franse zinnen en woorden die ik heb geleerd. Christine als coach is gedreven en enthousiast. Het verschil met andere cursussen is de persoonlijke aanpak hier, en het interessante lessenpakket, heel toegepast op het zakenleven. Zeker aan te raden.”
Elke G.

Ingenieur-architect

“Ik ben nu veel zelfzekerder en durf eindelijk iemand aanspreken. Daar ben ik het meeste trots op. Dit had ik voor het traject nooit durven denken. Ook al ken je niet alle vocabulaire, dat is niet nodig om een gesprek te kunnen volgen. Dit wist ik voordien niet. Ik heb voor dit programma gekozen omwille van de expertise van Christine. Ze is top: enthousiast, vriendelijk, begripvol en heel deskundig. Een zeer professionele aanpak in een ontspannen en rustige omgeving. Het is opmerkelijk hoe op korte termijn zo een vooruitgang wordt geboekt. Dank je wel Christine!”
Inge Huygens

Administratief medewerker, N-Building

Leer vlot Frans spreken als een professional in de 6 basisthema’s van zakelijke communicatie

Het groepsprogramma « Fluide en français des affaires » bestaat uit 6 modules die je doen groeien in vlotheid en professionaliteit in het Frans.
MODULE 1 – COMMUNIQUER EFFICACEMENT ET DE FAÇON POLIE
 • Groeten, afscheid nemen, jezelf en iemand anders voorstellen, je excuseren, akkoord gaan…: al wat je nodig hebt om in sociale zakelijke relaties behoorlijk en beleefd te communiceren.
 • Grammaire: les partitifs
MODULE 2 - DÉCRIRE SA FONCTION ET SON ENTREPRISE
 • Je functie beschrijven, je bedrijf voorstellen, de structuur van je bedrijf, de activiteiten en grootte van je bedrijf, beroepen en hun kwalificaties, … : dit komt van pas bij communicatie met collega’s, leveranciers, prospects, klanten.
 • Grammaire: les possessifs, l’interrrogation
MODULE 3 – DONNER SON OPINION - DISCUTER ET DEBATTRE
 • Je mening geven, iemands mening vragen, (niet) akkoord gaan, een mening delen, geen mening geven, kritiek uiten, reageren op kritiek: deze vaardigheden heb je nodig wanneer je met iemand van gedachten moet wisselen over gelijk welk onderwerp.
 • Grammaire : le conditionnel de politesse, les temps du passé, les connecteurs de cause et de conséquence
MODULE 4 – FAIRE UNE CONVERSATION TÉLÉPHONIQUE
 • Opnemen, je naam zeggen, iemands naam vragen, doorschakelen, vragen om te wachten, hulp voorstellen, terugbellen, storingen, klachten, afspraken nemen, een bericht noteren, afsluiten,…: van een eenvoudig tot een ingewikkeld telefoongesprek, na deze module heb je het allemaal onder de knie.
 • Grammaire: les pronoms personnels
MODULE 5 - PARTAGER DES INFORMATIONS (oralement et par mail)
 • Informatie geven en vragen, toelating geven en vragen, weigeren, aanvaarden, beloven, raad geven, hulp vragen en geven: in elke functie kom je deze situaties ongetwijfeld tegen.
 • Grammaire: le subjonctif
MODULE 6 - DIRIGER UNE RÉUNION - PARTICIPER À UNE RÉUNION
 • Een vergadering leiden en al wat dat inhoudt, het woord nemen, het woord doorgeven, verduidelijking vragen, tegenkanting geven, iemand onderbreken,…: alle vaardigheden die nodig zijn om op een professionele manier een goed gestructureerde vergadering te leiden of eraan deel te nemen.
 • Grammaire: récapitulation

Hoe verloopt elke module?

Één lesdag = 1 module volgens hetzelfde stramien:
 1. Activeren, automatiseren en inoefenen van woordenschat en basiszinnen via schriftelijke- en luisteroefeningen, taalspellen, rollenspelen, simulaties, video, tekstbegrip, online tools … a.d.h.v. authentieke, levensechte werksituaties.
 2. Leren op speelse en afwisselende wijze: we gebruiken veel verschillende lesvormen
 3. Grammatica en werkwoorden juist gebruiken in een professionele context: theorie en oefeningen, simpel, praktisch en speels, ook via rollenspelen , taalspellen, online tool, video…
 4. Doorlopend je fouten corrigeren en elimineren: persoonlijke aandacht en feedback
 5. Je eventuele struikelblokken overwinnen (faalangst, perfectionisme, uitstelgedrag, planning, organisatie, motivatie…)
 6. Veel tips en praktische online tools om woordenschat, grammatica en oefeningen te maken en te leren.
 7. Na elke module maak je oefeningen, bereid je het nieuwe thema voor en maak je opdrachten (10 à 15 min. per dag /1 à 2 u per week volgens de vorige deelnemers)
 8. de live-sessies gebruiken we maximaal om de praktijk te oefenen
“Christine reikt leuke tools aan, geeft veel tips en tricks die heel motiverend werken. Zo kreeg ik meer goesting in Frans en liep het steeds vlotter. De manier van werken maakt dat je constant getriggerd wordt om tussendoor voorbereidingen en oefeningen te maken. Ik durf nu zonder zenuwen alleen naar een Franstalige klant gaan om technisch advies te geven. Ik kan eindelijk een gesprek voeren in het Frans. Helemaal op mijn gemak! Mijn zelfvertrouwen in het Frans is een pak gestegen, mijn woordenschat is uitgebreider, en ik heb letterlijk een fysieke én mentale drempel overschreden. Én ik aanvaard dat ik mág fouten maken.

Christine haar kennis en goesting zijn groot. Een persoonlijke aanpak op een leuke manier met veel variatie. Dat werkt heel goed.

Miranda De Gendt

Accountmanager, SELO Artificial Casings

Praktische info

 • Wanneer?

Het voorjaarsprogramma loopt in totaal over 3 maanden.
6 dagen live taalcoaching van 10 u tot 17 u

 • Vrijdag 22 april 2022 |Sociale zakelijke relaties
 • Vrijdag 6 mei  2022| Jezelf en je bedrijf, je functie voorstellen
 • Vrijdag 20 mei 2022 |Je mening geven – Discussiëren en debatteren
 • Vrijdag 3 juni 2022 | Telefoneren
 • Vrijdag 17 juni 2022 |Informatie vragen en geven (ook via email)
 • Vrijdag 1 juli 2022| Vergaderen

 

 • Waar?

Seftingstraat 3, 3210 Linden (Lubbeek – Leuven), exclusieve locatie, temidden van het groen en de velden.
 • Wie?

Ambitieuze CEO’s, managers en ondernemers met goed basisniveau Frans.

In kleine groep: slechts maximum 6 personen na selectie op basis van het applicatieformulier en het intakegesprek.

 • Resultaat?

Op het einde van het programma keer je opgeladen terug naar huis en heb je

 • vertrouwen in je Franstalige gesprekken,
 • een uitgebreide waaier aan kant-en-klare sleutelzinnen om op terug te vallen,
 • de nodige grammaticale correctheid,
 • veel meer vlotheid in de 2 de landstaal
 • alle troeven in handen om je voortaan te focussen op de inhoud ipv op de taal van je gesprekken,
 • de nodige vaardigheden om meer tijd te besteden aan je jobinhoud omdat je zonder voorbereiding Frans spreekt
 • zodus meer impact op je Franstalige contacten.

Ongetwijfeld ga je ook naar huis met een resem nieuwe warme contacten en heb je kunnen genieten van de tuin, de vijver, de boomgaard en de prachtige vergezichten.

Inbegrepen in dit heel waardevol totaalpakket

3 maandenprogramma
6 volledige live trainingsdagen van 7 u (6u + 1u middagpauze)
6 dagen in de heerlijke oase van Linden (bij Leuven)
6 dagen vol warme contacten met andere CEO’s, managers en ondernemers
6 dagen vol oefenen, corrigeren, automatiseren en simuleren
Werkboeken (sleutelzinnen en oefeningen) en lesmateriaal per module via online interactief platform met 6 maanden toegang
Apart online grammaire-oefenplatform
Tussentijdse opvolging en coaching van opdrachten en oefeningen
Rapporteringsdocument om je vorderingen bij te houden
Een buddy in de groep om tussentijds met elkaar te oefenen
6 dagen lekkere en verzorgde maaltijden en desserts
Certificaat van deelname
BONUS 1:  Handig overzicht van de Franse grammaire en van de werkwoorden (tijden en vervoegingen)
BONUS 2: E-boek met overzicht van vaak voorkomende fouten in het Frans
GRATIS: Pochette-cadeaux met nuttig materiaal om nog meer resultaat te behalen

« Prêt à partir « ?

Spreek vlot en correct zakelijk Frans en maak meer impact, óók in het Frans, met dit resultaatgericht programma

Je investering voor dit waardevol totaalpakket
3995,00 – euro excl. 21 % btw.
of 2796,50 excl. 21 % btw met 30% subsidie van KMO-portefeuille
Christine heeft een bijzondere manier van lesgeven waarbij ze het ludieke en het kennis doorgeven combineert  met voldoende afwisseling. Op die manier daagt ze je uit om buiten je comfortzone te treden zonder dat je het zelf doorhebt.

Ik zou het programma zeker aanraden, wat ik trouwens al gedaan heb 😉 

Margit Kleuskens

Executive Management Assistant, BOERENBOND

Hoe kan je inschrijven ?

Stap 1: Meld je aan via de aanmeldknop

Stap 2: Vul het intakeformulier in dat je in je mailbox krijgt

Stap 3: Maak daarna de schriftelijke taaltest

Stap 4: Als je niveau toereikend is en je profiel past in de opleiding en de groep, maken we een afspraak voor een mondeling gesprek om af te toetsen of jij helemaal klaar bent voor deze opleiding.

Stap 5: Na mijn akkoord ben je ingeschreven en ontvang je de betaalinfo.

Stap 6: Na ontvangst van je betaling en 2 weken voor de start ontvang je de 1ste module met opdrachten.

Veel gestelde vragen

Ben ik de geknipte persoon voor dit groepsprogramma?
 • Je bent een ambitieuze CEO of ondernemer en je komt geregeld Franstalige situaties tegen op het werk (of zal die in de toekomst tegenkomen) (live-per telefoon-per email)
 • Je hebt een niveau A2 of B1 in het Frans (goed basisniveau of een gemiddeld niveau). (via de intake kan je je kennis testen)
 • Je wil bijleren over de meest voorkomende thema’s in het Frans op het werk
 • Je bent ambitieus, enthousiast, en je hebt een groeimindset
 • Je houdt van leren in een kleine groep, maar met een persoonlijke aanpak
 • Je houdt ervan om jezelf telkens een volledige dag onder te laten dompelen in een Franstalig bad.
 • Je kan je de nodige tijd vrijmaken om tussen de live-dagen te oefenen en voor te bereiden.
Wat is de deadline om in te schrijven?
Je kan je aanmelden tot 10 april 2022.
Wat als ik heel de intake doorloop en beslis toch niet in te schrijven?

In de intakeprocedure zit al een heel deel van mijn expertise vervat om jouw zekerheid te geven dat je je inschrijft voor de juiste opleiding. Daarvan hangt immers ook een groot deel van het resultaat af. Deze intake wordt je gratis aangeboden. 

Als je nog twijfels of vragen hebt, neem dan gerust eerst contact op met mij. Ik help je heel graag verder.

Hoe verlopen de livedagen? Wat staat er op het programma?
 • Je bent welkom vanaf 9u30.
 • Koffie, thee, water en versnaperingen staan klaar en blijven beschikbaar gedurende heel de dag.
 • Voormiddagsessie met pauze van 10 u tot 13u: woordenschat ontdekken en activeren en grammairetopic
 • Gezonde lunch van 13 u tot 14u (ongeveer)
 • Namiddagsessie met pauze van 14u tot 17u: rollenspelen en/of grammairetopic
 • Mogelijkheid tot korte wandeling in de buurt of in de tuin tijdens de pauzes
Hoe verloopt de betaling met KMO-portefeuille?
Na je inschrijving ontvang je de procedure van betaling met de KMO-portefeuille via mail.
Kan ik ook gespreid betalen?
Ja dat kan zeker. Je kan in 3 schijven betalen als je dat wil. Dan komt er 10 % bovenop de totaalprijs bij.
Wanneer is dit groepsprogramma minder geschikt voor mij?
 • Als je helemaal geen of heel weinig basiskennis Frans hebt.
 • Als je liever mijn volledige persoonlijke aandacht hebt.
 • Als je liever op je eigen tempo (sneller of trager) werkt.
 • Als je er niet aan toe bent tijd te investeren in je talenkennis.
 • Als je liever in je veilige comfortzone blijft.
 • Als je enkel 1 bepaald of andere specifieke thema’s wil behandelen.
 • Als je eerder volledig maatwerk zoekt.
Wat als ik geen CEO, manager of ondernemer ben? Kan ik dan ook deelnemen?
Heb jij de drive, ambitie en mentaliteit van een CEO, manager of ondernemer?
Ben je bereid er helemaal voor te gaan om je droom waar te maken?
Meld je dan zeker aan voor de intake en ik laat je snel weten of je geselecteerd bent voor het gesprek.

Andere vragen?

Heb je andere vragen of ben je nog niet helemaal overtuigd?

Neem dan gerust contact op met Christine Thoné

christine@taalcoachfrans.be

+32(0)473518892

Ik beantwoord met plezier al je vragen.

Christine Thoné
Seftingstraat 3, 3210 Linden
gsm: 0473 51 88 92
christine@taalcoachfrans.be

Erkend dienstverlener

Registratienummer: DV.O236655